Een badjas van synthetisch materiaal kopen of toch liever een van natuurlijk materiaal?

Wanneer je een badjas gaat kopen, zul je al snel merken dat je erg veel keuze hebt. Zo kun je uit diverse kleuren, pasvormen, designs en merken kiezen. Ook wat betreft de materialen zijn er verschillende opties. Maar kun je nu beter een badjas van synthetisch of natuurlijk materiaal kopen? We leggen je graag uit wat de verschillen zijn tussen een badjas van synthetisch en natuurlijk materiaal. Ook vertellen we je welke badjas je het beste kunt kopen.


Badjas synthetisch of natuurlijk materiaal kopen

Badjas-synthetisch materiaal of natuurlijk materiaal

 1. Witte fleece badjas met capuchon
  Witte fleece badjas met capuchon unisex
  € 39,95

Synthetisch of natuurlijk materiaal: waarin zit ‘m het verschil?

Kledingstukken kunnen zijn gemaakt van synthetisch of natuurlijk textiel. Soms is kleding wordt van een mix van verschillende soorten materiaal gemaakt. Natuurlijke stoffen ontstaan uit ingrediënten die in de natuur voorkomen. Zo wordt katoen bijvoorbeeld vervaardigd uit katoenzaad. De grondstoffen voor linnen worden gewonnen uit de vlasplant. Dit zijn dus duidelijk twee natuurlijke materialen. Synthetisch textiel is gemaakt van kunstmatige vezels. De grondstoffen voor synthetisch materiaal komen niet in de natuur voor. Dat is in grote lijnen eigenlijk het verschil tussen synthetisch en natuurlijk textiel. Maar welke stof is nu het beste voor een badjas?

Allereerst is het niet per definitie zo dat synthetisch textiel slecht is. Dat het deze naam heeft, is dan ook geheel onterecht. Kleding van synthetische vezels kan juist van hoogwaardige kwaliteit zijn. Andersom is er ook goedkoop katoen dat op een dusdanige manier geweven is, dat de kwaliteit flink te wensen overlaat. Of een badjas van synthetische stof is gemaakt of van natuurlijk materiaal zegt dan ook niets over de kwaliteit van het eindproduct. Het is simpelweg een kenmerk van de badjas, net zoals de kleur of de lengte eigenschappen van het product zijn.

Soms wordt gedacht dat natuurlijk materiaal duurzamer en beter voor het milieu is. De waarheid is echter dat zowel synthetische badjassen als exemplaren van natuurlijke textielsoorten allemaal zo hun eigen voordelen bieden op dit gebied. Zo wordt fleece (polyester) gemaakt van gerecycled plastic. Stoffen als katoen en bamboe zijn ook milieuvriendelijke keuzes: het product komt immers uit de natuur. Bovendien gaan synthetische stoffen langer mee dan natuurlijke. De badjassen in onze webshop zijn allemaal gemaakt van hoogwaardige en duurzame materialen. Of je nu kiest voor een synthetische badjas of liever voor een exemplaar van natuurlijk textiel.

Maar welke badjas kan ik nu eigenlijk beter kopen?

Welke badjas je het beste kunt kopen hangt af van waar je hem gaat dragen. De verschillende materialen hebben allemaal zo hun specifieke eigenschappen. Zo is katoen een stof die veel vocht opneemt en bovendien luchtdoorlatend is. Een katoenen badjas is dan ook ideaal voor gebruik in de sauna, de spa, het zwembad of na het douchen. Zelfs op het strand kan de katoenen badjas prima worden gedragen. Een badjas van fleece of een mix van materialen is meer ontworpen om thuis in te ontspannen. Fleece heeft geen absorberende eigenschappen en is niet voldoende luchtdoorlatend om in de spa, sauna of het zwembad te dragen.

Wel is een badjas van fleece heerlijk warm. Daarnaast voelt het materiaal superzacht aan op de huid. Dat is fijn wanneer je een kinderbadjas koopt, maar ook volwassenen worden erg blij van deze synthetische stof. De fleece badjassen in onze webshop zijn gemaakt van hoogwaardig fleece. Dat wil zeggen dat het allerbeste polyester gebruikt is om onze badjassen te maken. Dit verhoogt de duurzaamheid en het draagcomfort aanzienlijk. Bij een synthetische badjas hebben veel mensen toch het idee dat het niet erg comfortabel zal dragen. Onze badjassen bewijzen het absolute tegendeel.

Van klanten krijgen we vele positieve reacties op zowel onze katoenen als onze fleece badjassen. Mensen die voor het eerst een badjas gaan kopen vragen dan ook vaak om advies. Zo vragen zij zich af welke badjas ze het beste kunnen kopen en wat de eigenschappen van de verschillende materialen zijn. We nemen altijd graag de tijd om iedereen goed voor te lichten. Dat maakt het later weer makkelijker om een badjas uit te kiezen die echt goed bij de persoon past. Onze ervaring leert dat badjassen van alle stoffen heerlijk comfortabel zijn, zolang de kwaliteit maar goed is. En daar zetten wij ons dus ook graag voor in!

Online een badjas kopen: zo weet je welke stof je te pakken hebt

Ga je online een badjas kopen? Dan profiteer je van lagere prijzen, een royaal assortiment en professioneel advies op afstand. Daarnaast biedt Badjasparadijs je ook nog eens zeer gunstige voorwaarden en een prettige, goed bereikbare klantenservice. We zijn er graag voor onze klanten. Daarnaast staat onze webshop bekend om het feit dat we het allergrootste assortiment badjassen van het internet hebben. We vinden het belangrijk dat iedereen heerlijk tot rust kan komen in een van onze fijne en zachte badjassen. Als je online een badjas koopt, is het echter wel belangrijk dat je van tevoren weet welke stof je te pakken hebt.

Bij onze eerlijke productomschrijvingen die bij elke badjas staan, kun je eenvoudig zien van welk materiaal de badjas is gemaakt. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Als je nog vragen hebt, kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag verder. Kijk snel rond in onze webshop. Je zult zeker verrast zijn door de grote keuze uit badjassen die je hebt. Badjassen voor het hele gezin koop je bij Badjasparadijs: naast badjassen voor volwassenen bieden wij namelijk ook kinderbadjassen en knuffelzachte babybadjasjes aan. Een badjas is leuk om voor jezelf te kopen of natuurlijk om weg te geven. De keuze is aan jou.

Of je nu voor een synthetische badjas kiest of voor een van natuurlijk materiaal: in onze webwinkel weet je zeker dat je kwaliteit te pakken hebt. Ben je om welke reden dan ook toch niet helemaal tevreden met je aankoop? Neem dan contact met ons op. We zoeken altijd naar een passende oplossing. Misschien wil je de badjas omruilen voor een ander exemplaar of heb je liever het aankoopbedrag terug. Uit onze ervaring blijkt echter dat badjassen zelden terugkomen: vaker krijgen we positieve feedback van badjasliefhebbers die ons laten weten dat we geen woord teveel hebben gezegd.

 1. funky badjas blauw CHAMP
  40% korting
  Blauwe badjas CHAMP
  Normale prijs € 79,95 Speciale prijs € 49,95