Badjas mooi houden: zo was en droog je jouw badjas

De badjassen die je in onze webwinkel kunt kopen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De luxueuze en duurzame materialen waarvan de badjassen vervaardigd zijn zorgen ervoor dat het product een zeer lange tijd mee kan. Wel is het essentieel om je badjas te wassen en drogen op de juiste manier. Zo houd je jouw badjas zo lang mogelijk mooi. We vertellen je graag hoe je de badjas het best kunt behandelen. Op hoeveel graden kun je jouw exemplaar wassen? En mag de badjas in de droogtrommel? We leggen je het allemaal uit.

Hoe vaak badjas wassen?

We ontvangen regelmatig de vraag hoe vaak een badjas gewassen moet worden. Dat hangt in de eerste plaats natuurlijk af van hoe vaak je jouw badjas draagt. Bij dagelijks gebruik moet het exemplaar wat vaker gewassen worden dan wanneer je hem eens in de week na het douchen draagt. Kijk dus zelf hoe “vies” jouw badjas wordt. Ontbijt je bijvoorbeeld dagelijks in je badjas, dan kun je hem het beste om de 2 à 3 dagen wassen. Een katoenen badjas die gebruikt wordt om na het baden of douchen te dragen kun je het beste om de dag wassen.

Draag je jouw badjas na het douchen? Dan kun je hem het beste direct na gebruik te drogen hangen. Bijvoorbeeld over de verwarming, aan de waslijn of op een andere plek waar de badjas makkelijk kan drogen. Leg hem dus niet verfrommeld in een hoekje van je badkamer, maar laat hem opdrogen of was hem direct na gebruik. Zo blijft je katoenen badjas mooi en kun je er zo lang mogelijk van genieten. Bovendien droogt een badjas van katoen vrij snel op, dus veel werk heb je er niet aan.

Hoe was ik mijn badjas?

Hoe je een badjas moet wassen hangt voor een groot deel af van het materiaal waarvan het exemplaar is gemaakt. Ook is de kleur van de badjas van belang. Een witte badjas samen met gekleurde kleding of handdoeken in de wasmachine stoppen is nooit een goed idee. Een gekleurde badjas kun je uiteraard wel met je bonte was mee wassen. Ook kun je ervoor kiezen om je badjas alleen te wassen. Het is toch een delicaat product waarvan je wilt dat het draagcomfort optimaal blijft. De badjas dient zacht en huidvriendelijk te blijven. Wassen op te hoge temperaturen is dan ook geen goed idee.

In het wasvoorschrift dat op het label in je badjas hangt kun je eenvoudig zien op welke temperatuur jouw exemplaar gewassen mag worden. Een katoenen badjas mag vaak op een wat hogere temperatuur gewassen worden dan een badjas van fleece. Lees daarom goed wat aangeraden wordt en probeer je daar ook aan te houden. Was je jouw badjas per ongeluk een keer op een verkeerde temperatuur? Dat is geen ramp: pas wanneer dit stelselmatig gebeurt kan dit de kwaliteit van je badjas aantasten. Onze badjassen zijn van hoogwaardige en duurzame kwaliteit, waardoor je badjas wel tegen een stootje kan.

Ook is het essentieel dat je jouw badjas met het juiste wasmiddel wast. Het kan verleidelijk zijn om een heerlijk geurend wasmiddel aan het zeepbakje van de wasmachine toe te voegen wanneer je een badjas gaat wassen, maar deze middelen kunnen behoorlijk agressief zijn. Zeker wanneer je jouw badjas alleen wast, is het gebruik van veel wasmiddel echt af te raden. Door een half kopje azijn toe te voegen aan het zeepbakje blijft jouw badjas kleurvast en knuffelzacht. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je badjas naar azijn zal geuren. Deze geur wordt tijdens het wassen volledig weggespoeld.

Wil je toch graag een lekker geurtje toevoegen aan je badjas, of ben je bang dat het exemplaar toch naar azijn zal ruiken? Dan kun je een klein beetje wasverzachter gebruiken om dit te voorkomen. Hierdoor zal je badjas na het wassen nog zachter aanvoelen. Pas wel op dat je hiervan niet teveel gebruikt. Dat komt de kwaliteit van de badjas namelijk niet altijd ten goede. Je badjas kan door het gebruik van te veel wasverzachter namelijk gemakkelijk te zwaar worden. De kans bestaat dan dat het model uit je badjas verdwijnt. Heb je net een nieuwe badjas gekocht? Was deze dan altijd voor het eerste gebruik.

De badjas drogen: zo ga je te werk

Om je badjas langdurig mooi te houden dient hij niet alleen op de juiste manier gewassen te worden, maar is ook het drogen van belang. Laat de badjas na het wassen nooit in de wasmachine zitten, maar hang hem altijd direct te drogen. Sommige badjassen kunnen prima in de droogtrommel worden gedroogd. Dit kun je lezen in het wasvoorschrift. Wil je echter geen enkel risico lopen dat je badjas krimpt of dat je aan kwaliteit inlevert? Dan kun je hem het beste te drogen hangen over een droogrek binnen of buiten. Voor een extra frisse geur kun je de badjas bij een raam of buiten hangen.

Wanneer je de badjas toch in een wasdroger wilt drogen, kun je het beste kiezen voor een lage temperatuur. Zo loop je de minste kans dat je badjas zal krimpen. Na het wassen en drogen hoeft een badjas overigens niet te worden gestreken. Wanneer je hem netjes uithangt om te drogen, kunnen er geen kreukels in het exemplaar ontstaan. Nu je weet hoe je jouw badjas het beste kunt behandelen om hem langdurig mooi te houden, is het misschien tijd om eens voor een nieuw model te kijken. Check onze webshop om de allernieuwste badjassen te ontdekken!

Bij Badjasparadijs verkopen wij badjassen voor iedereen. Daarom hebben we babybadjassen, kinderbadjassen, damesbadjassen, herenbadjassen en ook unisex badjassen en grote maten badjassen!