Waarom een badjas én handdoek mee naar de sauna?

De eerste keer naar de sauna kan vreemd genoeg best stressvol zijn – van tevoren dan. Je weet misschien niet goed wat je kunt verwachten, vraagt je af of het niet ongemakkelijk is om naakt te zijn en bent op zoek naar een lijstje van spullen om mee te nemen. Dat lijstje hoeft gelukkig niet zo lang te zijn: met een badjas, een of twee handdoeken en een flesje water kom je al een heel eind.


Badjas én handdoek kopen

Badjas handdoek sauna

 1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
  Sauna badjas wafelstof
  € 49,95
 2. Sauna badjas
  TIP!
  Sauna badjas in diverse kleuren
  € 57,95

Wanneer gebruik je je handdoek of badjas?

Het klinkt misschien een beetje overdreven om een  badjas en twee handdoeken mee te nemen naar de sauna – zeker als ze allemaal gemaakt zijn van katoen. Kun je dan niet gewoon 1 handdoek of badjas meenemen? Toch zijn er echt goede redenen om alle drie mee te nemen. Je badjas gebruik je tussen je saunabezoeken en duiken in het zwembad door. Daarnaast is een  badjas vaak verplicht in sommige ruimtes die bij de spa horen, zoals het restaurant. Het is dus zeker belangrijk om een goede  saunabadjas mee te nemen naar de sauna.

De twee handdoeken zul je ook nodig hebben. Één handdoek is nodig om mee te nemen de sauna in (want daar draag je geen badjas). Je kunt natuurlijk gewoon op de banken van de sauna zitten, maar het is veel hygiënischer en comfortabeler om op je handdoek te zitten. Deze handdoek zal in de loop van de dag natuurlijk langzaam vochtig en zweterig worden, waardoor het wel zo prettig is om nog een handdoek mee te nemen, waarmee je je aan het einde van de dag, na een laatste douche, nog eens goed kunt afdrogen.

Dan blijft op ons lijstje het flesje water nog over. Als je de hele dag aan het zwemmen en aan het zweten bent, verliest je lichaam een boel water. Het is dus heel belangrijk dat je genoeg water mee hebt om niet uit te drogen. Bij Badjasparadijs hebben we een prachtige smart waterbottle. Om alles handig mee te nemen, kun je onze  Badrock badstof tas gebruiken. Bijna alles wat je nodig hebt voor een ontspannen dagje sauna, kun je bij ons op de website krijgen. Nu ja, alles behalve de sauna zelf natuurlijk.

 1. wafel badjs met naam
  Sauna badjas met naam
  € 56,50

Welke badjas is geschikt voor de sauna?

Als je op zoek bent naar een saunabadjas, is het vooral belangrijk dat je een badjas neemt die geschikt is om te dragen op een natte huid. De materialen die hier het beste voor zijn, zijn wafelkatoen, badstof en bamboekatoen. Ook velourskatoen is prima bruikbaar voor in de sauna. Dit betekent dat een groot deel van de badjassen in onze catalogus gebruikt kan worden als saunabadjas. De enige stoffen in ons assortiment die niet geschikt zijn voor de sauna, zijn fleece en satijn. Een  badjas van fleece of satijn is echt bedoeld als ochtendjas .

Welke stof je uiteindelijk kiest, hangt af van je eigen voorkeuren. Badstof en velourskatoen zijn wat dikker, warmer en zwaarder dan wafelstof en bamboekatoen. Als je het snel koud hebt, is het dus een goed idee om voor badstof of velours katoen te kiezen. Bamboekatoen zit mooi tussen badstof en wafelstof in en voelt heerlijk zacht aan. Wafelkatoen is erg licht en luchtig, waardoor het heel populair is voor saunabadjassen. De verschillende soorten katoen absorberen even goed en zijn daarom even geschikt om te dragen op een natte huid.

Natuurlijk is het materiaal van de badjas niet het enige waar je je keuze op baseert voor een geschikte saunabadjas. Aangezien de meeste mensen niet naar de sauna gaan om op te vallen, zijn onze meer neutrale kleuren populairder voor saunabadjassen dan felle kleuren. Een saunabadjas hoeft niet wit te zijn. Blauw, grijs, beige of een andere aardse kleur is net zo rustig en gepast in de sauna. Het voordeel van een  katoenen badjas die niet wit is, is dat je hem gemakkelijker terug kunt vinden aan de kapstok. Tussen alle  witte badjassen springt een lichtblauwe snel in het oog.

 1. Witte fleece badjas met capuchon
  Witte fleece badjas met capuchon unisex
  € 39,95

Wat voor handdoek neem ik mee?

Het soort handdoek dat je meeneemt, hangt nog meer af van je eigen voorkeuren dan je badjas. In het algemeen is elke handdoek die je normaal na het douchen zou gebruiken ook geschikt om mee te nemen naar de sauna. De handdoek die je meeneemt naar binnen, moet groot genoeg zijn om op te zitten. Daarnaast kan het ook handig zijn als je hem om je middel kunt slaan, zodat je hem niet de hele tijd in je handen hoeft te dragen. De handdoek waarmee je je achteraf afdroogt, moet vooral comfortabel voor jezelf zijn.

Het kan voor je handdoek handig zijn om een opvallende kleur mee te nemen, om dezelfde reden als dat het handig is om een niet-witte badjas mee te nemen. Als je gaat zwemmen of een duik in een dompelbad neemt, hang je je handdoek natuurlijk even aan de kapstok. Aangezien een dagje in de spa relaxend hoort te zijn, heb je de stress niet nodig die het meebrengt als je je badjas of handdoek niet terug kunt vinden. Daarnaast zorgt een opvallende handdoek er ook voor dat je je badjas gemakkelijker terugvindt als je de twee bij elkaar ophangt.

 1. witte badjas kopen
  Onze keuze
  Badjas wit
  € 57,95