Ik heb een baby, welke badjas kan ik het beste dragen?

Bij Badjasparadijs verkopen we badjassen voor alle leeftijden. We hebben badjassen voor heren, dames, kinderen en zelfs badjassen voor baby’s . Het is dus logisch dat we er goed op letten welke materialen we kunnen gebruiken om die badjassen veilig en comfortabel te maken. Soms vragen jonge ouders ons echter welke badjas het meest geschikt is om te dragen als je een baby hebt.

Wie houdt er niet van zacht?

Jonge ouders en met name jonge moeders houden graag hun baby dicht bij zich. Het is dan ook handig om bij het kiezen van je kleding rekening te houden met het feit dat je zoon of dochter er waarschijnlijk veel tegenaan zal liggen. De badjassen van Badjasparadijs zijn bijna allemaal gemaakt van katoen of van fleece. Deze stoffen hebben een paar grote voordelen als badjasmaterialen, maar ook als het gaat om het dragen van baby’s. Zowel een katoenen badjas als een fleece badjas is geschikt om te dragen als je een baby hebt.

Fleece en katoen zijn beide hele zachte stoffen, zeker als je een badjas van velourskatoen of van badstof hebt. Het katoen is hier in lusjes geweven zoals bij een handdoek. Velourskatoen is daarna aan één kant kort geschoren, waardoor het een mooie glans krijgt. Badjassen van fleece zijn vaak ook heerlijk zacht. Sommige modellen zijn dikker en pluiziger dan andere modellen, maar bij alle modellen kun je erop rekenen dat het fleece lekker aanvoelt op je huid, en op de huid van je kindje. Als je puur een knuffelzachte badjas zoekt om in te relaxen, is fleece waarschijnlijk de beste optie.

Zowel fleece als katoen zijn veilig om je baby tegenaan te leggen. Beide stoffen worden vaak aangeraden voor babydekentjes, dus het dragen van een fleece badjas of katoenen badjas kan zeker geen kwaad. Onze fleece badjassen zijn van hoge kwaliteit, waardoor er maar heel weinig synthetische pluisjes vanaf komen. Om eventuele pluisjes te voorkomen, is het natuurlijk altijd een goed idee om je badjas voor het eerste gebruik eerst een keer te wassen. Het grootste verschil tussen fleece en katoen is dat katoen beter vocht opneemt. Met een badstof badjas kun je je kind droog knuffelen na een bad!

Hypoallergene badjas voor een gevoelige babyhuid

Baby’s hebben een zachte en gevoelige huid. De meeste baby’s kunnen ondanks dat prima tegen een badjas van katoen of fleece, maar sommige baby’s zijn heel gevoelig voor bepaalde stoffen. Het is in dat geval handig om een hypoallergene badjas te kopen, zodat je toch lekker met je zoontje of dochtertje op de bank kunt zitten, zonder je zorgen te maken dat de stof misschien zijn of haar huid irriteert. Een goed materiaal om hiervoor te gebruiken is een badjas van bamboekatoen. Dit is, zoals de naam al wel doet vermoeden, een katoen-achtige stof gemaakt van bamboe.

Bamboekatoen is ideaal voor baby’s (en volwassenen) die overgevoelig zijn voor synthetische stoffen, wrijving, chemicaliën of andere onderdelen van stof. Bamboe wordt verbouwd met relatief weinig bestrijdingsmiddelen, waardoor het een heel natuurlijk materiaal is, nog meer dan normaal katoen. Bamboe is van nature schimmelwerend, waardoor er minder chemische middelen nodig zijn. Dit merk je als je de stof draagt. Daarnaast is het gebruik van minder chemische bestrijdingsmiddelen natuurlijk ook beter voor het milieu. Een bamboeplantage is veel minder belastend voor de grond dan een katoenplantage is. Bamboe heeft dus niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor de natuur.

Een badjas van bamboekatoen is bruikbaar voor dezelfde momenten als een badjas van badstof. Het bamboekatoen is op dezelfde manier geweven met kleine lusjes en is super absorberend. Een bamboekatoenen badjas kun je dus gebruiken als ochtendjas, maar is ook heel geschikt om te dragen naar het zwembad, de sauna of vlak na een douche of bad. Je kunt dus in principe prima een katoenen of fleece badjas kopen om te dragen wanneer je je baby vasthoudt, maar als je baby een heel gevoelige huid heeft, is een badjas van bamboekatoen misschien wel de veiligste optie.

Borstvoeding geven in je badjas

Een badjas heeft nog een groot voordeel als je moeder van een pasgeboren baby bent en dat is dat je heel gemakkelijk borstvoeding kunt geven in een badjas, zonder iets uit te hoeven trekken. Met name badjassen met ceintuur (‘normale’ badjassen) zijn hier heel geschikt voor. Doordat de badjas bij je middel vast zit, is het heel gemakkelijk om een van de flappen aan de bovenkant opzij te doen zodat je zoon of dochter kan drinken. Bij een badjas met rits of een badjas met knopen is dit in principe ook mogelijk, door gewoon de badjas een stukje open te doen.

Bij Badjasparadijs verkopen we badjassen van merken waar we vertrouwen in hebben. Daarbij is kwaliteit voor ons heel belangrijk. De badjassen in ons assortiment zijn allemaal prima geschikt om te dragen als er een baby of jong kind in de buurt is. Kies daarom vooral een badjas uit die jij er zelf comfortabel en mooi uit vindt zien. Als je een relaxte ochtendjas zoekt, of een badjas die je snel aan kunt doen als je baby midden in de nacht wakker wordt, dan is een fleece badjas ideaal. Zoek je een badjas om te dragen na een lesje zwemmen-met-de-baby? Neem dan katoen of bamboe.

Zoals we aan het begin al zeiden, hebben we bij Badjasparadijs ook babybadjassen en kinderbadjassen. Als je zoontje of dochtertje dus groter begint te worden, kun je hem of haar zelf ook een badjas geven! Onze kleinste maten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 12 maanden. Veel kinderen zijn gek op hun badjas, omdat het een ideaal kledingstuk is om helemaal in te relaxen. Badjassen zijn ook heel handig om mee te nemen als je kinderen aan zwemles beginnen. Zo kun je ze na de zwemles gemakkelijk afdrogen en aankleden.

Heb je na al deze informatie nog vragen over de geschiktheid van onze badjassen voor baby’s? Stuur dan vooral even een mailtje of neem via de telefoon contact op. We helpen je graag verder.