Kan ik als vrouw ook een herenbadjas dragen (of andersom)?

Op onze website zijn de meeste van onze badjassen verdeeld in damesbadjassen en herenbadjassen. Laten we beginnen met het duidelijke antwoord op de vraag kan ik als vrouw ook een herenbadjas dragen, of andersom? Ja, natuurlijk kan dat, zolang je de goede maat hebt. Wel is het interessant om even te kijken naar de verschillen tussen dames- en herenbadjassen.

Het model

Het meest logische om te denken is dat het verschil tussen damesbadjassen en herenbadjassen in het model zit en tot op zekere hoogte is dat ook waar. Mannen en vrouwen hebben natuurlijk een ander soort lichaam en kleding die goed past betekent dan ook voor dames en heren iets anders. Wat het meest opvallende verschil is tussen dames- en herenbadjassen, is de lengte. Bij mannen vallen de meeste badjassen tot op de kuiten, terwijl een groot deel van de damesbadjassen tot de knieën gaan, of zelfs nog wat korter zijn.

Dat verschil in lengte zit niet alleen bij de zoom. Omdat mannen vaak wat langer zijn zit de taille van een herenbadjas meestal ook wat lager dan bij een damesbadjas. De vorm van de taille maakt bij de meeste modellen badjassen niet zo veel uit, doordat je die zelf strakker of losser doet met de ceintuur. Badjassen met rits kunnen wel flink getailleerd zijn, zoals de damesbadjassen van Pastunette en Rebelle. Zo’n getailleerde badjas is uiteraard iets dat je eerder tegenkomt tussen de damesbadjassen dan tussen de herenbadjassen. Wil je wel een rits, maar geen getailleerde badjas? Geen nood, er zijn genoeg opties.

Kleuren en patronen

Naast verschillen in het model, zijn er voornamelijk veel verschillen in kleuren en patronen te vinden, wanneer je bladert door onze dames- en herenbadjassen. Hoewel er ook tussen de herenbadjassen wel badjassen met felle kleuren te vinden zijn, zijn de meeste toch vrij ingetogen en hebben een wat meer serieuze uitstraling. Een uitzondering daarop zijn de grappige badjassen, met een tekst, game karakter of superheldenlogo erop. Toch valt het wel op dat er niet echt badjassen met schattige patroontjes zoals hartjes, wolkjes of zelfs dierenprints zitten tussen de herenbadjassen.

Bij de damesbadjassen is het wat dat betreft juist heel gezellig. Damesbadjassen zijn te koop in allerlei gezellige patroontjes, zoals de bloemenbadjassen van Melli Mello en de tropische kleuren van Desigual. Ook in model verschillen ze wat meer. De badjassen van Nonnasol hebben bijvoorbeeld ruches aan de mouwen, die voor een leuke, retro uitstraling zorgen. Natuurlijk is er voor dames ook veel keuze aan meer ingetogen en rustige badjassen. Merken als VanDyck en Cawö hebben elegante badjassen in rustige kleuren. Wat damesbadjassen betreft kun je dus een heleboel kanten op.

Veel mannen nemen genoegen met het assortiment aan herenbadjassen dat wij hebben, aangezien er zowel een serieuze als een humoristische kant aan zit. Toch kan het prima zijn dat je als man een meer flamboyante stijl hebt en je ideale badjas tussen de damesbadjassen vindt. Andersom zijn er ook vrouwen die het fijn vinden om een hele lange badjas te dragen en niet blij worden van de kortere damesmodellen. In beide gevallen is het vooral handig om goed op de maat te letten. Herenbadjassen vallen meestal wat groter dan damesbadjassen.

Unisex is ook een optie!

Het verdelen van badjassen in dames- en herenmode klinkt misschien een beetje arbitrair, wanneer je niet op zoek bent naar een ‘leuke’ badjas, maar meer een praktische badjas zoekt. Het is uiteraard ook altijd mogelijk om gewoon een unisex badjas te nemen. Deze zijn zo gemaakt dat ze zowel bij mannen als bij vrouwen goed vallen en vooral gewoon lekker zitten. Wij verkopen unisex badjassen in verschillende kleuren, zodat je een fijne, praktische badjas kunt kopen in een kleur waar je blij van wordt. Het leuke is dat je hiermee ook kunt matchen met je partner.

Unisex badjassen zijn voornamelijk praktisch als de badjas door verschillende mensen gedragen moet worden, zoals bij een sauna of in een hotel. Als daar dames- en herenbadjassen los verhuurd of in de kamer gehangen zouden worden, dan is dat natuurlijk een heleboel extra moeite. Op zulke plekken zul je dus eigenlijk altijd unisex badjassen tegenkomen en daar is niets mis mee. Doordat je de badjas zelf strak trekt met het ceintuur, is het een zeer flexibel kledingstuk dat op mensen met heel verschillende lichamen goed kan vallen, ongeacht of je een man of een vrouw bent.

Als je kijkt bij ons assortiment aan unisex badjassen, zul je wel zien dat de meeste gemaakt zijn van katoen en dus geschikt zijn als sauna-badjas. Fleece badjassen zijn voornamelijk geschikt als ochtendjas en worden dan ook minder vaak als unisex badjas gekocht. Voor een ochtendjas zijn veel mensen toch wel op zoek naar iets dat hun persoonlijkheid uitstraalt, terwijl een saunabadjas vooral rustig moet zijn. Een unisex badjas van wafelkatoen is een ideale saunabadjas. Wil je er toch iets van jezelf aan toevoegen? Dan kun je natuurlijk altijd je naam op je badjas laten borduren.

Badjassen online kopen

Of je nu kiest voor een damesbadjas, een herenbadjas of een unisex badjas, de makkelijkste manier om er een te kopen is online. Bij Badjasparadijs hebben we een groot aanbod van leuke, kleurrijke, serieuze, praktische en grappige badjassen en weten we zeker dat er voor iedereen wel een geschikte badjas bij zit. We hebben badjassen in allerlei verschillende kleuren en ook verschillende modellen, zoals badjassen met capuchon, kimonokraag of sjaalkraag en zelfs badjassen met rits. Voor een gepersonaliseerde badjas kun je kijken onder het kopje ‘badjas met naam’, om jouw naam, initialen of een ander woord op je badjas te laten borduren.

Het voordeel van badjassen online kopen, is natuurlijk dat je zelf de deur niet uit hoeft. Zo kun je gemakkelijk tussen andere bezigheden door even een badjas bestellen. In de meeste gevallen wordt hij de volgende dag al bij je thuis bezorgd. Badjassen met borduring hebben een iets langere levertijd. Heb je vragen over onze producten of diensten, die niet in onze Q&A beantwoord worden, dan kun je altijd terecht bij onze klantenservice.