Welke handdoek neem ik mee naar de sauna?

Aangezien Badjasparadijs vooral een badjassenwinkel is, is het logisch dat onze focus voornamelijk ligt op badjassen als het gaat om de sauna. Toch zal er niemand zonder een goede badhanddoek naar de sauna gaan, dus ook handdoeken verdienen onze aandacht. Welke handdoek neem ik mee naar de sauna?.


Saunabadjassen kopen

Handdoek sauna

Wanneer gebruik je een handdoek in de sauna?

Wie nog nooit naar de sauna is geweest, kan zich misschien afvragen wanneer je in de sauna of in een spa een handdoek gebruikt. Een handdoek is echt onmisbaar als je naar de spa gaat. Het beste is om er twee mee te nemen: één om in de spa zelf te gebruiken en één om jezelf mee af te drogen voordat je je weer aankleedt en naar huis gaat. Zo is het niet erg als je ene handdoek in de spa nat wordt, want je hebt nog een droge in de kleedkamer liggen.

De handdoek die je mee naar binnen neemt, zul je vooral gebruiken om op te zitten. Als je in de spa loopt, zul je vaak je  badjas dragen, maar in de sauna’s zelf doe je deze uit. Om alles hygiënisch te houden, is het vaak verplicht om een handdoek mee te nemen om op te zitten. Naast hygiënisch, is dit trouwens ook gewoon een stuk comfortabeler dan de houten of stenen banken die sauna’s normaal hebben. Een lekkere zachte handdoek is daarom zeker een goed idee om mee te nemen naar de sauna.

Hoewel je je handdoek iets minder vaak aan de kapstok zult hangen dan je badjas, is het alsnog wel handig om een handdoek in een opvallende kleur mee te nemen. Zo voorkom je het ongemakkelijke moment waarop je niet meer precies weet waar je je handdoek hebt gelaten en per ongeluk die van een ander pakt. Bij Badjasparadijs verkopen we daarom badjassen in allerlei vrolijke kleuren, van hoge kwaliteit. Een goede badhanddoek kan je bezoek aan de sauna veranderen van een ontspannen dat in een super ontspannen dag.

Een lekkere badhanddoek

Bij het kiezen van een goede badhanddoek, is het belangrijkste om een handdoek van een goed materiaal te kiezen. De meeste badhanddoeken zijn gemaakt van badstof of geschoren katoen. Badstof heeft lange lussen, waardoor de stof lekker zacht aanvoelt en erg veel water opneemt. Bij Badjasparadijs hebben we geen handdoeken in ons standaard assortiment, maar wie op zoek is naar iets speciaals, zoals een handdoek met logo, kan contact met ons opnemen.

Badjassen, handdoeken en saunakilts: voorbereid naar de spa

Een goede badjas en twee lekkere handdoeken zijn dus eigenlijk onmisbaar voor de sauna. Is dat zo? Niet helemaal. Als je je handdoek in de sauna graag om je middel slaat, maar het vervelend vindt als hij afzakt, hebben we namelijk nog een optie voor je: de saunakilt . Dit is een omslagdoek die met klittenband vastgemaakt wordt. In feite dus een verbeterde versie van de omgeslagen handdoek. Saunakilts hebben een grote zak, waar je bijvoorbeeld je waterflesje in kunt stoppen. In plaats van twee handdoeken, kun je dus ook een handdoek en een saunakilt meenemen.

Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor een mooie saunabadjas . Bij Badjasparadijs verkopen we saunabadjassen van wafelstof , badstof, velourskatoen en bamboekatoen in verschillende kleuren en modellen. Onze filosofie is dat iedereen in een badjas moet kunnen ontspannen. Daarom hebben we eenvoudige witte badjassen , maar ook badjassen in vrolijke kleuren. We hebben badjassen van maat XS tot 10XL, dus we weten zeker dat je een mooie badjas voor jezelf kunt vinden. Zoals we eerder al even noemden, kun je bij ons een badjas met naam bestellen. Net als bij de handdoeken, kun je ook voor je badjas de borduring personaliseren.

Heb je je badjas, handdoek en saunakilt in huis? Dan is het tijd om eens een lekker saunadagje in te plannen. Wat heb je dan verder nog nodig? Niet zo veel! Het is altijd verstandig om een goede waterfles mee te nemen op een dag dat je veel zweet. Onze motivational water bottle is dus zeker een aanrader. Nog een goede tas nodig om al je mooie spullen in te stoppen? We hebben een goede tas van ons huismerk  Badrock in ons assortiment.