Ziek zijn is zoveel minder erg in een badjas

30-10-2018 10:26

Het is herfst en hoewel de zomer lang heeft geduurd dit jaar, begint het weer dan toch eindelijk kouder te worden. Hoewel, ‘eindelijk’? Van mij mag de zomer eigenlijk wel het hele jaar duren. Het grootste nadeel van de herfst en die temperatuurwisselingen is natuurlijk dat iedereen om de haverklap ziek is. Griepjes, verkoudheden, keelontsteking, bijna niemand ontkomt eraan om ten minste een paar dagen op de bank of in bed door te brengen. Gelukkig heb je in ieder geval je lekkere, warme badjas nog om te te vergezellen op die vervelende dagen.

Lekker warm en beschermd badjas

Lekker warm en beschermd

Je badjas is het ideale kledingstuk om te dragen wanneer je ziek bent, om verschillende redenen. Punt 1: hij zit altijd comfortabel. Als je een badjas hebt die niet lekker zit, is het misschien eens tijd om een nieuwe te kopen, want het allerbelangrijkste aan een badjas is natuurlijk dat je erin kunt ontspannen. Niemand die de hele dag lamlendig op de bank ligt, wil een strakke broek of stijf colbertje dragen. Een badjas is net een lekker warm dekentje, maar dan net iets beter. Deze bedekt namelijk ook je armen, zodat je je kopje bouillonsoep kunt pakken zonder voor de helft onder je deken vandaan te hoeven kruipen.

Lange badjas fleece

Dat is ook gelijk punt 2. Niet de bouillonsoep, maar wel dat een badjas zo warm is. Vooral een lange badjas van fleece is heerlijk om in weg te kruipen op momenten dat je ligt te rillen. Ook handig: als je het opeens weer heel warm hebt, kun je gewoon de mouwen opstropen of de knoop of rits losmaken om even te luchten. Moet je juist veel zweten? Dan is katoen een geweldige stof om te dragen. Katoenen of badstof badjassen nemen heel veel vocht op. Dat geeft een lekker schoon gevoel, ondanks alles. Helemaal fijn: een badjas met capuchon. Je kunt je badjas dan helemaal om je heen slaan en je capuchon ook nog eens over je hoofd trekken. Zo krijg je het echt niet meer koud.

Beste badjassen voor slechte dagen

Beste badjassen voor slechte dagen

De meeste ziektes zorgen ervoor dat je het snel koud krijgt, dus de beste badjassen om te dragen op dat soort momenten zijn dan ook warme badjassen die je goed bedekken. Zelf zou ik gaan voor een lange herenbadjas, die een maat groter is dan ik normaal draag, gewoon om zoveel mogelijk stof om me heen te hebben. Zoals ik al zei is fleece een heerlijk warme en zachte stof, dus ideaal om lekker om je heen te slaan, maar niet zo goed bestand tegen vocht. Katoen is dan weer wat zwaarder en voelt soms wat ruwer aan. Als je huid heel gevoelig is, is fleece misschien toch een betere keuze.

Welke badjas je ook kiest om te dragen, vergeet niet hem achteraf weer te wassen. Niet alleen om alle ziektekiemen en lichaamsvocht (ieuw, ja, ik weet het) eruit te wassen, maar ook zodat hij weer lekker fris ruikt en fijn is om aan te trekken.