6 filmklassiekers waarin de badjas centraal staat

22-05-2018 14:04

The Big Lebowski

Schaamte heeft-ie niet: The Dude, gespeeld door acteur Jeff Bridges, struint in badjas door de supermarkt alsof er niets aan de hand is in cultfilm The Big Lebowski. De werkloze nietsnut begeeft zich in de ene absurde situatie na de andere. Al dan niet gehuld in zijn openhangende, beige badjas. Misschien is dat ook gelijk de reden dat The Dude altijd zo ontspannen omgaat met de meest bizarre aangelegenheden!

Julia Roberts in Pretty Woman

Deze filmklassieker komt alweer uit 1990, maar wat ons betreft blijft dit moderne sprookje aardig tijdloos. Acteur Richard Gere speelt een rijke zakenman die straatprostituee Vivian (gespeeld door Julia Roberts) van de straat pikt en meeneemt naar zijn luxueuze hotel. In het hotel neemt Vivian een douche, waarna ze gehuld in een witte hotelbadjas en met haar haren in een handdoek gewikkeld weer in de kamer verschijnt. Richard Gere wordt betoverd door de prachtige aanblik van een schone Vivian. Of door haar badjas. Dat zullen we nooit weten.

Lost In Translation

In de romantische en van melancholiek vervulde comedy Lost In Translation draagt Bob, gespeeld door Bill Murray, een hotelbadjas en badslippers wanneer hij enigszins gedeprimeerd op het bed van zijn hotelkamer in Tokio zit. De volgende dag ontmoet hij de bijzonder aantrekkelijke Charlotte, gespeeld door Scarlett Johansson. Dat kan een toevallige samenloop van omstandigheden zijn. Het kan ook door de badjas komen. Wij van Badjasparadijs.nl gaan uit van het laatste.

Fight Club

Wie herinnert zich de legendarische film Fight Club niet? Vele mannen sloten deze klassieker in het hart. Tot op de dag van vandaag is Fight Club erg geliefd onder mannen. Vrouwen kijken ook graag mee, maar met een geheel andere reden. Eye candy alert: Brad Pitt is namelijk te bewonderen. In badjas. Met zonnebril op. Veel beter wordt het op dit punt niet.

Ferris Bueller’s Day Off

Deze film komt uit 1986. Hoofdrolspeler Matthew Broderick verdiende een nominatie voor een Golden Globe voor zijn rol als scholier Ferris Bueller. Ferris Bueller besluit samen met zijn vriendinnetje en beste vriend een dagje te spijbelen van school. In de Ferrari van de vader van zijn beste vriend rijdt het drietal richting Chicago om daar op stap te gaan. Aan het einde van deze hilarische film draagt Ferris Bueller een prachtige, rood met zilver gestreepte badjas, terwijl hij de kijkers vraagt wat ze hier nog doen. De film is immers afgelopen.

The Seven Year Itch

Deze filmklassieker is al wat ouder: uit 1955 wel te verstaan. In deze film zien we de bloedmooie Marilyn Monroe gehuld in witte badjas in een raamopening staan, uitkijkend over de straten van New York. Ze zwaait en lacht uitbundig. Dat is nu eenmaal wat het dragen van een badjas met je doet.

Gezellig dat je er bent!