Waarom je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het dragen van een badjas

18-09-2018 10:30

Heeft jouw kind nog geen badjas? Dan raden we je aan om er zo snel mogelijk één te bestellen. In onze collectie van badjassen vind je exemplaren voor baby’s, tieners en alles daartussenin. Sommige ouders vinden een kinderbadjas een overbodig kledingstuk. Niets is minder waar. Daarom leggen we je graag haarfijn uit waarom je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het dragen van een badjas.

Een badjas geeft je kind een veilig gevoel

Een badjas geeft je kind een veilig gevoel

Een pasgeboren baby heeft behoefte aan een veilig gevoel. Niet voor niets zijn de doeken waarmee je je kindje kunt inbakeren zo geliefd onder ouders: daarmee vorm je als het ware een cocon om je baby heen waarmee je het gevoel van veiligheid en geborgenheid oproept. Een babybadjasje houdt je kind warm en comfortabel en is bovendien gemaakt van huidvriendelijk materiaal. Na het in bad stoppen van je spruit voelt niets heerlijker om dat kleine lijfje dan een comfy badjas. Let wel op dat je je kindje niet te slapen legt met een badjas: daarin kan een baby makkelijk verstrikt raken. Ook bestaat het gevaar op oververhitting.

Kinderen leren een gezond dagritme aan

Kinderen leren een gezond dagritme aan

Na een dag hard werken op de crèche of op school is het tijd om te spelen en te eten. Daarna wordt er gedoucht en mag je kind nog even relaxen in zijn of haar badjas. Een badjas kan ondersteunend werken bij het aanleren van een gezond dagritme. Je kind leert als het ware dat er na een hele dag bezig geweest te zijn gerelaxt mag worden. En zeg nu zelf: dat is toch precies hoe wij volwassenen het ook doen? Zo leren ze hun vrije tijd al op jonge leeftijd te waarderen.

Een badjas maakt je kind vrolijk

Een badjas maakt je kind vrolijk

De kinderbadjassen die je vindt in onze webwinkel maken je kind gegarandeerd vrolijk. Heeft je kind een baaldag of was het niet zo leuk op school? Onze kleurrijke badjassen doen je telg alle ellende gelijk vergeten. Het knuffelzachte materiaal, de felle kleuren en de hippe designs van deze exemplaren zijn de perfecte combinatie om je kind weer helemaal op te beuren! Of het nu een badjas met dierenprint, stippen, strepen, hartjes of sterren is: deze badjassen zijn gemaakt voor comfort.

Een badjas maakt elk slaapfeestje compleet!

Een badjas maakt elk slaapfeestje compleet!

Kinderbadjassen zijn natuurlijk onmisbaar op slaapfeestjes. Zorg ervoor dat je een aantal badjassen in verschillende kleuren in huis hebt in ongeveer dezelfde maat als die van je kind. Wanneer je kind dan een slaapfeestje wil organiseren kunnen alle kids zich in zo’n vrolijke badjas hullen. Dat is natuurlijk al een feestje op zich! Je zult zien dat de meeste kinderen dat helemaal geweldig vinden.

Kleren blijven langer schoon

Kleren blijven langer schoon

Je denkt er misschien niet direct aan, maar de kleren van je kind blijven langer schoon wanneer hij of zij binnenshuis een badjas draagt. Op deze manier komen er geen etensvlekken op hun nette kleding en kunnen ze die gemakkelijk de volgende dag nog een keer aan. Laat je kids dus vooral lekker ravotten in hun badjasjes: dat scheelt jou weer een berg wasgoed!

By the way: op Badjasparadijs.nl hebben we ook dames badjassen, heren badjassen en unisex badjassen in dezelfde kleuren en materialen als onze kinderbadjassen. Zo kun je met het hele gezin dezelfde badjas kopen.