Waarom je een badjas nodig hebt voor na het sporten

25-03-2019 15:04

Een badjas is niet alleen handig voor thuis: ook in de sauna, het zwembad of op het strand kun je prima voor de dag komen in een badjas. Maar wist je dat het dragen van een badjas na het sporten pas écht het ultieme gevoel van ontspanning en comfort oproept? Na het hardlopen, fitnessen of dansen is niets fijner dan een stomende, warme douche te nemen. Wikkel jezelf daarna - als kers op de taart - in een zachte, luxe badjas. Goed voor je spieren, maar ook voor je nachtrust. We leggen je graag uit waarom dit zo is.

Regelmatig sporten voor een gezonde nachtrust

Regelmatig sporten voor een gezonde nachtrust

Wanneer je regelmatig sport, is dit goed voor je nachtrust. Het maakt niet uit of je voetbalt, aan wielrennen doet, fitnest of hardloopt: fitte mensen die voldoende bewegen slapen beter. Neem je na het sporten een warme douche? Dan is dit bijzonder goed voor je spieren. Ook zul je hierdoor beter slapen: je bent immers volledig ontspannen. Wil je dit ritueel helemaal compleet maken? Dan is het fijn om je na het douchen even helemaal te kunnen ontspannen in een badjas. Een badjas is zacht, lief voor je huid en houdt je lichaam warm en comfortabel.

Door na het sporten onder een warme douche te stappen voorkom je dat je lichaam teveel afkoelt door het transpireren. Ook kun je juist wat opgebouwde warmte kwijtraken door heet te douchen: de haarvaten van de huid blijven immers langer open staan, waardoor je meer vocht kunt afvoeren. Ben je op zoek naar een badjas die je na het sporten kunt dragen? Dan raden wij een exemplaar van 100% katoen aan. Katoenen badjassen zijn huidvriendelijk en bijzonder hygiënisch. Daarnaast hebben ze een goed absorberend vermogen, waardoor vocht snel wordt opgenomen en verdampt. Een badjas van katoen kan direct na het douchen worden aangetrokken en zo eventueel een handdoek vervangen.

De ideale badjas voor na het sporten

De ideale badjas voor na het sporten

De ideale badjas om na het sporten te dragen is daarnaast voldoende luchtdoorlatend. Een saunabadjas kan bijvoorbeeld ook prima worden gedragen na het sporten en douchen. Wil je een badjas kopen om te dragen na fysieke inspanning? Kijk dan altijd als eerste naar het materiaal waarvan de badjas is gemaakt. Met badstof/katoen zit je altijd goed. Ook bamboe katoen en wafelkatoen zijn bijzonder populair bij sportieve types. Daarnaast zijn er flink wat badjassen te vinden die niet alleen aan deze eigenschappen voldoen, maar waarin je ook nog eens superhip en trendy voor de dag komt!

Laat je inspireren door de vele badjassen in ons royale assortiment. Jouw ideale badjas voor na het sporten zit er zeker bij! Gun jezelf het allerbeste. Wanneer je regelmatig sport en goed voor je lichaam zorgt, is het essentieel om ook na te denken over de nazorg. Het dragen van een badjas na het sporten biedt vele voordelen. Je houdt niet alleen je spieren warm en soepel en verbetert je nachtrust, maar zult je ook beter kunnen ontspannen en lekkerder in je vel zitten. Wij wensen je alvast veel plezier met het shoppen naar de ideale badjas voor jou!