Vrouwen opgelet: zó hou je thuis een spa-dagje!

04-07-2018 14:08

Vrouwen zijn rasechte perfectionisten die de lat vaak erg hoog leggen voor zichzelf. Dit kan de nodige stress opleveren. Zeker wanneer je ook nog druk bent met je werk, studie, het ouderschap of een combinatie hiervan. Daarom is er niets mis mee om af en toe een dagje volledig te ontspannen en tot rust te komen. Sterker nog: relaxen is juist heel gezond! Heb je binnenkort een vrije dag? Hou dan eens een spa-dagje thuis. Je zult je daarna als herboren voelen!

Zorg ervoor dat je niet wordt gestoord

Zorg ervoor dat je niet wordt gestoord

Spreek met je gezinsleden of huisgenoten af dat ze je niet mogen storen. Stuur ze desnoods een dagje weg, zodat je het huis voor jezelf hebt. Zet je mobiele telefoon uit, schakel de deurbel uit en maak je hoofd leeg. Dit is jouw me-time.

Leg alle benodigdheden klaar

Om jouw spa-dagje geslaagd te maken, heb je de juiste benodigdheden nodig. Om te beginnen is een badjas van topkwaliteit onmisbaar. Een badjas van katoen is zeer geschikt voor jouw thuisspa vanwege zijn absorberende eigenschappen. Ook voelt een katoenen badjas heerlijk zacht aan op je huidje. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een badjas van wafelstof. Dit exemplaar draagt lekker licht maar houdt je lichaam tegelijkertijd warm na een bad of douche.

Leg verder je favoriete douchegel en face- en bodyscrub vast klaar. Ook scheermesjes, een gezichtsmasker, badolie, shampoo, crèmespoeling, bodylotion en een knuffelzachte handdoek komen prima van pas tijdens jouw spa-dagje. Wil je echt helemaal in de mood komen? Steek dan (geur)kaarsen aan en dim het gewone licht. Draai op de achtergrond ontspannende muziek en je thuisspa is geopend!

Laat al je zorgen los

Laat al je zorgen los

Stap onder een warme douche of neem een ontspannend bad en laat al je zorgen los. Maak je hoofd leeg terwijl het warme water je huid streelt en je spieren ontspant. Heb je een bad? Dan kun je rustig een wijntje drinken en dat boek lezen waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Je komt dan volledig tot rust. Wees royaal met geurige badolie en je favoriete bodywash. Geef je benen een grondige scheerbeurt. Vergeet niet zachtjes je gezicht en lichaam te scrubben en je haar te wassen en te verzorgen met conditioner. Neem voor alles rustig de tijd. Je hebt immers geen haast.

Trek je badjas aan en ontspan!

Trek je badjas aan en ontspan!

Na zo’n warme douche of een heerlijk bad is je lichaam toe aan hydratatie. Smeer je lijf in met een fijne bodylotion, trek je badjas aan en les je dorst met water of kruidenthee. Om je spa-dagje af te sluiten kun je nog een lekker voetenbadje nemen terwijl je op de bank nageniet van al die ontspanning. Laat die telefoon nog even lekker uit. Lees een boek of sluit je ogen en geniet terwijl je heerlijk in je badjas wegkruipt. Genoeg ontspannen? Sluit de dag dan af door je (teen)nagels te lakken in je lievelingskleur. Zo kun je er weer een volle werkweek tegenaan!

Zin gekregen in een dag van volledige ontspanning? Bestel dan vast de ideale badjas voor jouw spa-dagje op Badjasparadijs.nl!

Gezellig dat je er bent!