Oeko-tex keurmerk – van toepassing op badjassen of op tampons?!

10-01-2019 14:40

Tegenwoordig is er veel aandacht voor bewustzijn, duurzaamheid, milieu en gezondheid. Dit is niet alleen merkbaar in de voedingsindustrie, maar bijvoorbeeld ook in de kledingbranche. Badjassen zijn dan misschien wel een ‘vergeten kledingstuk’, wie ziet je immers als je uitgeteld na een lange dag werken op de bank ploft – omhuld in je badjas. Dat een badjas al jaren – met name sinds de komst van badjasparadijs.nl – niet meer saai hoeft te zijn evident, maar dit ter zijde.  Echter is het natuurlijk gewoon een kledingstuk en hebben ook wij te maken met keurmerken en veiligheidseisen. Dat een badjas al jaren – met name sinds de komst van badjasparadijs.nl – niet meer saai hoeft te zijn evident, maar dit ter zijde.

Badjassen – kinderbadjassen met Okeo-tex keurmerk

De inkopers van badjasparadijs zijn altijd actief als het gaat om de selectie van nieuwe badjasmodellen. Meerdere aspecten zijn tijdens het samenstellen van nieuwe collecties belangrijk. Nu zijn badjassen niet een superhip kledingstuk ansich, maar daar brengen wij met onze waanzinnig leuke dessins, felle kleuren en vernieuwende modellen graag verandering in. Buiten het volgens van de fashion trends is de prijs-kwaliteit voor onze klanten natuurlijk belangrijk. Wij willen een rijke collectie stijlvolle badjassen aanbieden voor scherpe prijzen. Ook de slimme shopper kan in ons paradijs van de mooiste badjassen slagen! Als het om kinderbadjassen gaat zorgen wij uiteraard dat de productie voldoet aan de veiligheidseisen bijv.; geen scherpe randen aan de materialen, geen uitsteeksels of knopen met inslikgevaar. En ja daar is ie dan, we hebben namelijk ook het Oeko-tex 100 keurmerk . Een keurmerk wat de stempel aan textielproducten geeft dat betreffend product is getest op schadelijke stoffen welke schadelijk kunnen zijn voor je huid of gezondheid bijv. allergische reacties. Als we het dan over badjassen hebben – waar het bij ons natuurlijk om gaat – vinden wij het zelf best een goede zaak. Het is toch fijn als je je baby of kindje in een katoenen badjasje omhuld met de gedachte dat het tere huidje van je kindje niet beschadigd. En alle fasen en onderdelen uit het productieproces worden getest, denk hierbij ook aan knopen en ritsen.  Een goede zaak dus: Het Oeko-tex keurmerk voor de kledingindustrie! Zo hebben wij de badjassen van ons eigen trendy label ‘Badrock’ laten produceren volgend de Oeko-tex normen. In onze uitgebreide productinformatie kan je makkelijk terugzien of betreffende badjas volgens deze norm is geproduceerd. Naast ons eigen badjassenlabel kunt u natuurlijk onwijs gave badjassen van toonaangevende merken shoppen op badjasparadijs. De meeste badjas merken leveren we uitsluitend badjassen welke ook zijn voorzien van het Oeko-tex 100 keurmerk. Dus mocht je om welke reden dan ook veel waarde hechten aan het textiel label Oeko-tex 100 zit je bij ons dus helemaal goed!

OB tampons hebben óók het keurmerk Oeko-tex 100 keurmerk?!

Het antwoord is volmondig: JA! Op menig televisiezender kom je uiteraard ook commercials tegen van tampons. Maar als je nu goed oplet zie je dat tijdens de reclame gemeld wordt dat O.B. tampons voorzien van het Oeko-tex keurmerk, hoe hilarisch is dat? Menig textielbedrijf zal verbaasd hebben gekeken tijdens een avondje zappen. Toch is het niet heel vreemd. Voor een groot deel gaan de testfasen om de productieprocessen van katoenen (textiel) producten. Katoen is vaak nog genetisch gemanipuleerd en omdat het toch wat in intieme delen wordt ingebracht hoef je je dus bij het meest bekende tamponmerk ‘O.B.’ dus geen zorgen te maken over irritaties.

Dus als je nu een badjas bij badjasparadijs.nl koopt én een O.B. tampon  bij de plaatselijke drogist, dan is een comfortabele avond zonder irritaties gegarandeerd!