Naar de sauna met een maatje meer: tips & tricks

11-01-2019 10:46

Een dagje wellness is heerlijk: je komt helemaal tot rust en aan het einde van de dag ben je warm, rozig en voel je je als herboren. Toch kan naar de sauna gaan heel spannend zijn wanneer je overgewicht hebt. Veel mensen met een maatje meer schamen zich en zijn bang dat andere mensen ze met afkeurende blikken zullen bekijken. Het zou zonde zijn als dit soort negatieve gedachten je ervan weerhouden om de sauna te bezoeken! Daarom delen wij graag onze tips & tricks om naar de sauna te gaan met een maatje meer met je!

Besef dat iedereen met zichzelf bezig is

Iedereen gaat voor zichzelf naar de sauna. Om bij te komen van een stressvolle werkweek of een druk gezinsleven bijvoorbeeld. Besef altijd dat iedereen in de sauna vooral met zichzelf bezig is. Niemand let op je. Daarnaast komen er allerlei mensen in een wellnesscentre. Jonge mensen, oude mensen, dikke mensen, mensen met een beperking, slanke mensen en mensen met veel tatoeages. Je zult echt niet veroordeeld worden omdat je dik bent: iedereen let namelijk gewoon op zichzelf en richt zich op de eigen ontspanning. Daarnaast zijn mensen die regelmatig in de sauna komen echt wel wat gewend!

Probeer negatieve gevoelens in de sauna daarom los te laten. Ze staan namelijk alleen je eigen relaxmomentje in de weg! Net als iedereen kom je naar de sauna om te ontspannen, dus sta jezelf dat ook toe. Laat belemmerende gedachten varen en richt je op je eigen lichaam. Geniet van de warmte op je huid en op je spieren, leun achterover en sluit je ogen. Dit is jóuw moment. Blijf dit desnoods in je hoofd herhalen als een mantra. Je zult zien dat alles goed komt en dat je je voor niets zo druk hebt gemaakt. Echt waar!

De juiste badjas kopen

In de sauna ben je naakt, tenzij je op badkledingdag naar het wellnesscentre gaat. Daar zien veel mensen tegenop. Niet alleen mensen met overgewicht, maar ook mannen en vrouwen die om andere redenen onzeker zijn over hun lichaam of uiterlijk. Toch zijn er manieren om niet helemaal naakt te zijn wanneer je in de sauna gaat zitten. Zo kun je bijvoorbeeld een handdoek om je lichaam slaan. Of een badjas kopen die geschikt is om in de sauna te dragen. Het is essentieel dat je de juiste badjas koopt. Een dunne badjas die gemaakt is van 100% katoen is bedoeld voor in de sauna.

In onze webshop vind je mooie saunabadjassen in allerlei maten. Ook grote maten van 2XL tot en met 8XL zijn bij Badjasparadijs.nl verkrijgbaar. Een saunabadjas is zo geweven dat het materiaal luchtdoorlatend en absorberend is. Je zult het dus niet snel te warm krijgen in een speciale badjas voor in de sauna. Je kunt je saunabadjas dicht doen, maar ook open dragen. Ook kun je ervoor kiezen om de badjas alleen te dragen wanneer je op de gang loopt, en hem in de sauna uit te trekken. Het is net waar jij je goed bij voelt.

Zorg er daarnaast voor dat je voldoende water drinkt en goed voor je lijf zorgt. Bestel je een badjas van €75 of meer? Dan krijg je gratis deze superhandige Badrock motivatie waterfles bij cadeau!