Last-minute Halloweenkostuums

31-10-2018 11:39

Halloween wordt wereldwijd steeds meer gevierd. Waar het een jaar of tien, twintig geleden nog een puur Amerikaans feestje was, is het nu bijna niet meer uit Nederland weg te denken. Goed, het langs de deuren gaan voor snoep doen de kinderen hier nog steeds op Sint Maarten, maar het geven van Halloweenfeestjes is zeker een gewoonte aan het worden. Belangrijkste aan zo’n feestje: iedereen draagt een (eng) kostuum. Ben jij in alle drukte vergeten om een kostuum bij elkaar te zoeken? Geen nood! Met een badjas als basis kom je al een heel eind! Lees hier de leukste ideeën voor badjas-Halloweenkostuums.

#Bokser badjas

#Bokser

Goed, misschien is bokser niet direct het engste kostuum (al zou ik liever geen boze bokser tegenkomen in een donker steegje), maar wel het makkelijkst te regelen als je nog niks hebt. Met een wijde, korte sportbroek, een badjas en voor vrouwen een sport-bh ben je al een heel eind. Bokshandschoenen heeft lang niet iedereen in zijn kast liggen en ze zijn ook niet zo handig als je nog wilt eten en drinken op het feestje. In plaats daarvan kun je bijvoorbeeld verband om je handen wikkelen, of tape om je vingers doen. Helemaal leuk als je toevallig onze ‘champ’ badjas in huis hebt, voor een extra sportief uiterlijk.

#Playboy

We bedoelen hier natuurlijk niet het tijdschrift (al zouden die meisjes vast ook wel eens behoefte hebben aan een warme badjas!), maar met een beetje luxueuze badjas, zonnebril en je haren met gel achterovergekamd, zie je er al snel uit als een enorm foute vent. Dit klinkt als een kostuum dat alleen voor mannen is, maar misschien is het juist daarom wel grappig om dit als vrouw te dragen.

#Typische huisvrouw

Krulspelden in je haar, badjas aan, afgetrapte huisslippers of pantoffels en een pyjamabroek. Ik weet ook wel dat een echte huisvrouw vaak veel te veel te doen heeft om er de hele dag zo bij te lopen, maar voor Halloween is het niet zo erg om er wat stereotypes bij te pakken. Geen zin om een vermoeide huisvrouw te zijn? Maak er een huisvrouw van die naar de spa gaat! Vervang de krulspelden voor een badmuts en doe een (bij voorkeur groen) gezichtsmasker op. Je zou zelfs nog kunnen proberen plakjes komkommer aan een bril te maken.

#Samoerai badjas

#Samoerai

Sommige van onze badjassen zien er best wel stoer uit en dat is maar goed ook. Daardoor kun je je namelijk met een badjas heel makkelijk verkleden als samoerai-krijger. Met een donkere badjas, een wijde pyjamabroek, witte sokken en een houten zwaard (of iets anders dat ervoor door kan gaan) kom je al een heel eind.

#Glow-in-the-dark badjas

#Glow-in-the-dark

Heb je geen gekostumeerd feestje, maar bijvoorbeeld een gezellig meidenavondje, of een filmnacht? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een badjas dragen. Bij Badjasparadijs hebben wij badjassen met een hip glow-in-the-dark effect. Dat geeft een leuke verrassing als het licht uitgaat voor een enge film! Ik wens iedereen in ieder geval een hele gezellige (en griezelige) Halloween.