Híer let je op bij het kopen van een babybadjas!

31-10-2018 11:18

Geen kraamcadeau zo lief als een babybadjas waar de naam van het pasgeboren kindje op staat. Of je nu gaat voor suikerzoet roze, stoer blauw, fris wit of voor een exemplaar in een knalkleur: baby’s in een badjasje zijn nog schattiger dan baby’s zonder badjas. De onschuld en zachtheid van een pasgeboren kindje worden nu eenmaal benadrukt voor de knuffelzachte stof van een badjas voor baby’s. Maar bij dergelijke badjassen is het niet alleen belangrijk dat ze er leuk uitzien: ook moet een babybadjas volledig veilig zijn voor je kleintje. Of je hem nu cadeau doet of voor je eigen spruit koopt: híer let je op bij het kopen van een babybadjas!

Koop de juiste maat babybadjas

Koop de juiste maat

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat badjas aan te schaffen, zeker wanneer het aankomt op baby’s en de allerkleinste kindjes. Een dreumes die net kan lopen kan gemakkelijk struikelen wanneer zijn of haar badjas wat te lang is. Een baby kan het snel veel te heet krijgen bij het dragen van een te grote badjas. Bovendien kan zo’n kleintje in de box gaan woelen en verstrikt raken in een te groot exemplaar. Ons advies is dan ook altijd: koop je juiste maat badjas voor je kleintje en laat hem of haar nooit in een badjas slapen. Verlies je kindje tijdens het spelen niet uit het oog wanneer het een badjas draagt, dan komt het helemaal goed!

Kijk goed welk materiaal je kiest

Kijk goed welk materiaal je kiest

Ook het uitkiezen van het materiaal is van belang voor je kindje. Wil je je baby het badjasje in huis laten dragen? Dan is een badjas van fleece erg geschikt, zeker wanneer het winter is of wanneer de temperatuur van je huis niet al te hoog is. Is de temperatuur in huis juist wat hoger, of is het zomer? Dan is een badjas van 100% katoen weer heel erg geschikt. Deze is goed luchtdoorlatend en absorbeert bovendien overtollig vocht. Dat maakt het badjasje dan weer heel geschikt voor na het badderen! Je kindje is binnen no-time droog met een badjas van katoen, zeker wanneer deze ook nog een capuchon heeft.

Babybadjas met of zonder naam

Babybadjas met of zonder naam

Bedenk voordat je een babybadjas aanschaft of je een badjas met naam of zonder naam prefereert. Geef je een babybadjas cadeau? Dan is het leuk om de naam of initialen van het kindje erop te laten borduren. Maar ook voor je eigen kleintje is het een leuk idee. Vind je de naam van je baby te afgezaagd? Dan kun je ook voor een andere leuke tekst kiezen. Bijvoorbeeld een grappige tekst of een wens voor je kindje. De kleur van de letters en het lettertype bepaal je zelf. Ideaal, toch?

Waar let je verder op?

Waar let je verder op?

De meeste babybadjassen zijn voorzien van een bindceintuur. Deze is volledig veilig, want hij wordt bevestigd met lussen waar je de ceintuur doorheen steekt. Ook is de bindceintuur erg zacht. Toch is het niet verstandig om je kindje alleen te laten met een badjas met koordsluiting. Vooral oudere baby’s en jonge peuters kunnen de bindceintuur mogelijk los krijgen. De kans is weliswaar minimaal, maar neem altijd het zekere voor het onzekere met kleine kindjes!

Hou je rekening met deze zaken? Prima! Dan is het nu tijd om de perfecte babybadjas te shoppen voor je baby!