Elk seizoen een bijpassende badjas

Elk seizoen een bijpassende badjas

Veel mensen hebben maar één of hooguit twee  badjassen die ze eigenlijk het hele jaar door gebruiken: een comfortabele  ochtendjas en eventueel nog een saunabadjas . Toch denk ik dat het handiger is om in ieder geval voor elk seizoen een badjas te hebben. Dat leg ik hier uit.

Badjas dames teddy winterbadjas

  1. capuchon badjas dames teddy
    Badjas dames teddy
    € 69,99

Zomer- en winterjas

Niemand draagt in de zomer dezelfde kleding als in de winter, simpelweg omdat het in de winter kouder is. Waarom zou je dan wel het hele jaar door dezelfde  badjas dragen? Ik zal van niemand verwachten om zo’n badjasfanaat te worden als ik – ik durf niet eens meer te tellen hoeveel badjassen ik ondertussen verzameld heb – maar het lijkt me toch wel prettig om een zomerbadjas en een winterbadjas te hebben, zodat je het in ieder geval in de winter lekker warm kunt hebben, terwijl je in de zomer niet vergaat van de hitte.

Rits badjas met naam zomerbadjas

  1. rits badjas met naam
    Rits badjas met naam
    Normale prijs € 62,50 Speciale prijs € 57,50

Zelf draag ik in de winter altijd het liefste een  badjas van fleece als ochtendjas. Fleece is super licht, maar houdt heel veel warmte vast. Daardoor kun je er gemakkelijk in bewegen zonder het koud te krijgen. Je kunt een fleece badjas ook heel gemakkelijk over een T-shirt, joggingbroek of pyjama heen aantrekken. In de zomer is een  satijnen badjas mijn favoriet. Satijn is juist een heel dun en mooi materiaal dat heel weinig warmte vasthoudt. Daarmee zie je er fatsoenlijk uit zonder dat je het veel te warm krijgt.

Satijnen kimono dames – licht roze lentebadjas

  1. Satijnen kimono dames – licht roze
    Satijnen kimono dames – licht roze
    € 32,95

Lente en herfst

Ik geef toe dat het weer in de lente en herfst veel op elkaar lijkt en dat je in principe in die jaargetijden best dezelfde badjas kunt dragen. Als het gaat om ‘tussenbadjassen’ gebruik ik soms een  korte badjas van badstof, die mijn bovenlichaam goed warm houdt, maar bij mijn benen nog lekker luchtig is. Ook stoffen die dikker zijn dan satijn, maar wel goed ademen, zoals wafelstof en bamboekatoen, zijn ideaal voor de lente of de herfst. Ik ga in het voor- en najaar ook altijd graag naar de sauna, waar wafelstof en bamboekatoen heel geschikt voor zijn.

Sauna badjas wafelstof tussenbadjas

  1. Kimono katoen wafelstructuur sauna
    Sauna badjas wafelstof
    € 49,95

Als je toch graag een aparte herfst- en lentebadjas wilt, zit het verschil hem denk ik vooral in de kleuren en patronen. Onze felle kleuren zoals groen, roze en lichtblauw voelen voor mij altijd heel lente-achtig aan, net als onze badjassen met bloemenpatronen. Een oranje, rode of bruine badjas is dan juist weer meer iets voor in de herfst. Aangezien het zowel in de lente als in de herfst vaak vele kan regenen, is een  badjas van badstof waarschijnlijk geen overbodige luxe. Die kun je dan direct aantrekken als je op de fiets bent overvallen door een bui.

Als je in ieder seizoen andere kleding draagt die past bij dat seizoen, denk ik dat je dat ook best met je badjassen kunt doen. Kijk vooral eens naar onze dikke fleece badjassen voor in de winter en onze luchtige, korte zomerbadjassen. Ik weet zeker dat er iets moois voor je tussen zit.

Groeten

SAS