Een badjas dragen op straat: zal het ooit mode worden?

04-06-2018 12:49

Geloof het of niet: in het voorjaar van 2017 was het dragen van een badjas op straat voor korte tijd hip & happening. Diverse modellen paradeerden schaamteloos op de catwalk én op straat met badjassen aan. Zo werd de badjas gecombineerd met hoge hakken, een kek jurkje of zelfs geheel in stijl met bijpassende pyjamabroek en badslippers. Deze badjastrend bereikte Nederland jammer genoeg nooit. Is er een kansje dat dit alsnog gaat gebeuren?

In een badjas de straat op: waarom niet?

In een badjas de straat op: waarom niet?

Vooralsnog was een van de weinige mensen die zich zonder schaamte en in badjas gewikkeld op straat begaf nietsnut ‘The Dude’ uit de legendarische film “The Big Lebowski”. In een van de filmscenes wandelt dit karakter op z’n dooie gemak door een supermarkt, gehuld in zijn vrijetijdskloffie met daaroverheen een loshangende badjas. Een ander badjasicoon is natuurlijk de inmiddels overleden Playboy-baas Hugh Hefner, die we wel kunnen uittekenen in zijn satijnen, bordeauxrode kamerjas. Ook leren krantenkoppen ons dat er zo nu en dan een verwarde ziel in badjas gehuld over straat doolt. Verder lijkt het er niet op de trend om een badjas op straat te dragen echt heeft doorgezet.

Luxe badjas Cawo Badjasparadijs.nl

In Nederland is de badjas een item dat voornamelijk in huis of naar de sauna gedragen wordt. De enkeling die zich toch in badjas gekleed op straat begeeft kan op vreemde blikken van omstanders rekenen. Bij Badjasparadijs.nl vinden we dat jammer. Wij waren zeer verheugd toen we hoorden over de badjas als streetstyle trend. Er is geen kledingstuk dat een groter gevoel van weelde en comfort oproept dan de badjas. Als we dat gevoel nu ook nog eens op straat mochten ervaren, zou de wereld er waarschijnlijk heel anders uit gaan zien: Overal fijne, relaxte mensen. Minder oorlogen. Vetkwabjes subtiel weggewerkt onder de meest blitse designbadjassen. Need we say more?

Welke badjas draag je naar buiten? kijk online - Badjasparadijs.nl

Welke badjas draag je naar buiten?

Maar hoe graag we het ook willen, het ziet het er helaas niet naar uit dat het dragen van een badjas op straat binnen afzienbare tijd ineens enorm trendy wordt. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen: mocht je de behoefte voelen om door drukke winkelstraten te paraderen in een badjas van Badjasparadijs.nl, juichen we dat van harte toe. Iemand moet immers de trendsetter zijn! In welke badjas kun je je in dat geval met een gerust hart op straat vertonen?

Wat ons van Badjasparadijs.nl betreft kun je naar buiten in werkelijk elke badjas die wij in ons assortiment hebben. Waarom zou een van onze hippe badjassen met rits immers niet als parka kunnen fungeren? Naar een zakelijke meeting draag je deze badjas met krijtstreep en wanneer je een spannende date hebt staat deze roze badjas met satijn garant voor een zinderende avond. Maar helaas zien we deze fabuleuze badjastrend dus niet snel doorzetten. Badjassen die speciaal ontworpen zijn om mee de straat op te gaan laten jammer genoeg dus nog even op zich wachten. Misschien in 2019? Wij gaan in ieder geval duimen!

Gezellig dat je er bent!