De vijf dingen die je niet moet zeggen als je een badjas aan hebt

15-08-2018 10:40

Wanneer de deurbel gaat en je loopt in een badjas is het te overwegen of je wel of niet de deur open doet. Verwacht je een pakketje of iets anders belangrijks dan zal je jezelf er toch overheen moeten zetten en de deur openen. Schaamte is ook echt niet nodig, de meeste mensen lopen wel eens in badjas rond en je zult er echt niet vreemd op aangekeken worden.

Aan de voordeur met je badjas aan

Aan de voordeur

Maar er zijn wel een aantal dingen die je liever niet moet zeggen als je een badjas aan hebt. Wanneer een pakketbezorger aan de deur staat en je nogal bevreemd aankijkt dat je midden op de dag nog in een badjas loopt en je een luchtig grapje wil maken is het misschien niet het beste idee om te zeggen "zullen we wisselen met jas?". Ook de opmerking "sorry, ik moest snel even iets aantrekken" zal misschien wat vreemde blikken opleveren. Het wekt nogal de suggestie dat je eigenlijk in je blootje rondloopt. Gegarandeerd dat je onder de pakketbezorgers een naam krijgt, sommigen willen liever geen pakketten meer bij je bezorgen, of misschien juist wel.

In de sauna - Een wellness resort is ook een fijne plek waar je heerlijk in je badjas rond kan lopen

In de sauna

Een bezoekje aan de sauna of een wellness resort is ook een fijne plek waar je heerlijk in je badjas rond kan lopen. Op een gegeven moment moet hij natuurlijk wel uit voor bepaalde activiteiten, maar ook dan kun je niet alles zomaar zeggen. "Wil je zien wat ik eronder heb?" voordat je de sauna in gaat is misschien niet het beste idee. "Zal ik 'm even voor je uitdoen?" geeft misschien ook niet de beste indruk. Het zal waarschijnlijk voor behoorlijk ongemakkelijke situaties zorgen met de vreemden waarmee je de sauna in stapt. En een sauna is er om te ontspannen, niet om de hele rit ongemakkelijk naar elkaar te zitten kijken.

Bij een nieuwe liefde je badjas mee

Bij een nieuwe liefde

Ook wanneer je een nieuwe liefde hebt en je blijft voor het eerst een nachtje bij elkaar slapen is het fijn om een badjas bij je te hebben. Maar ook dan zijn er dingen die je beter niet kunt zeggen. "Wil jij hem passen?" is misschien een beetje een gekke opmerking. Draag die eerste paar keer maar gewoon je badjas zonder schunnige opmerkingen. Je wilt de prille liefde immers een kans geven en niet direct wegjagen met suggestieve praatjes.