De top 4 meest gestolen items uit hotelkamers

30-10-2018 11:10

Ken je dat? Je bent op vakantie en verblijft in een hotel dat voorzien is van de nodige luxe. Na een heerlijk verblijf ben je helemaal tot jezelf gekomen en pak je je koffers weer in. Die ongebruikte zeepjes en schattige kleine flesjes shampoo en badschuim kun je net zo goed meenemen: je hebt er in principe immers voor betaald. Als dit herkenbaar is voor je, ben je niet de enige. Hotelmedewerkers klagen al sinds jaar en dag over gasten en wat ze allemaal meenemen na hun verblijf. Daarom presenteren we je hierbij de top 4 meest gestolen items uit hotelkamers.

Zeepjes, shampoo & badschuim

Zeepjes, shampoo & badschuim

Met stip op één staan de welbekende hotelzeepjes, shampoos en flesjes badschuim. De flesjes zijn dan ook zo klein en schattig: gasten die ze zien móeten ze gewoon hebben. Het is eigenlijk niet zo netjes, maar het is wel een vrij onschuldige vorm van diefstal. Het hotel gaat er immers van uit dat hun gasten de zeep en shampoo gebruiken tijdens hun verblijf. Veel mensen nemen echter shampoo of badschuim mee van huis, dus blijven deze items in de hotelkamer ongebruikt. Dus gaan ze mee naar huis, waar ze ook niet gebruikt worden, maar natuurlijk gewoon als aandenken dienen aan die fantastische vakantie!

Handdoeken en washandjes

Handdoeken en washandjes

Wat het is weten we niet: hoeveel wasverzachter we ook bij onze handdoeken en washandjes gooien thuis, ze krijgen nooit dat knuffelzachte karakter van de handdoeken die je in hotels vindt. En daarom stelen we ze. Massaal. Handdoeken en washandjes staan op nummer 2 van de meest gestolen items uit hotelkamers.

Badjassen

Badjassen

Een iets minder onschuldige diefstal, maar daarom niet minder begrijpelijk. In de wat luxere hotels hangt namelijk vaak een luxueuze, heerlijk zachte badjas op je te wachten. Deze kun je dragen tijdens het loungen in je hotelkamer, of natuurlijk wanneer je je naar het saunacomplex van het hotel begeeft. De badjassen in hotels zijn vaak gemaakt van 100% katoen, waardoor ze huidvriendelijk zijn en precies op de juiste manier vallen. Toch hoef je geen hotelbadjas te stelen om deze weelderige, mondaine luxe te ervaren. Bij Badjasparadijs.nl koop je diverse badjassen van hotelkwaliteit, gemaakt van 100% katoen. Je kunt zelfs een badjas vinden die speciaal is gemaakt om in de sauna te dragen. Voortaan gaat die dus mooi mee op vakantie. Dan hoef je ook geen badjas te ontvreemden!

Servies en bestek

Servies en bestek

Ja, je leest het goed. Ook serviesgoed wordt regelmatig ontvreemd uit hotelkamers. Evenals bestek. Van de leuke kleine koffiemokjes tot wijnglazen en van bestek als messen, vorken en koffielepeltjes tot schotels en bordjes: niets is veilig voor de grijpgrage handen van hebberige hotelgasten. En dat terwijl servies en bestek doorgaans toch niet zo heel prijzig zijn, zou je denken.

Als je denkt dat we met deze top 4 het ergste hebben gehad, kom je bedrogen uit. Ook koffiezetapparaten, waterkokers, wandschilderijtjes en bijbels worden met enige regelmaat gestolen uit hotelkamers. Bij sommige hotelgasten gaat de kleptomanie blijkbaar wel érg ver!