De meest hilarische nieuwsberichten over badjassen

25-06-2018 13:49

De badjas is een supercool item. Daar kun je gewoon niet omheen. Deze keren dat de badjas het nieuws haalde bewijzen dat. Daarom presenteren wij je vandaag de meest opmerkelijke nieuwsberichten over badjassen!

Superman vangt boef

Groot-Brittannië, 2014: een man hoorde in het holst van de nacht zijn hond blaffen. Toen hij ook nog eens gestommel in huis hoorde, wist hij het zeker: er was een inbreker binnengeslopen. Dus wat deed de Brit? Hij schoot zijn Superman-badjas aan en maakte zijn zoon wakker, die de inbreker te pakken wist te krijgen. Vervolgens nam Superman het over van zoonlief tot de politie was gearriveerd. Wij weten ’t zeker: zonder deze heldenbadjas (die wij overigens ook in ons assortiment hebben!) had deze Britse vader dit nooit voor elkaar gekregen!

Badjasgate

Deze zaak wordt ook wel badjasgate genoemd. Een strafrechtadvocate bezocht in 2015 een van haar cliënten in de gevangenis. De detectiepoortjes bij de ingang bleven echter piepen omdat de vrouw een beha met metalen beugels erin droeg. Daarop werd de advocate gedwongen zich uit te kleden en een knalroze badjas aan te trekken voor de door de toegangspoortjes mocht. De vrouw diende na het voorval een klacht in bij de Nationale ombudsman en werd in haar gelijk gesteld. Bij Badjasparadijs.nl begrijpen we er niets van: het níet mogen dragen van een badjas zou pas écht een klacht waardig zijn!

De presidentiële badjas

De omstreden Amerikaanse president Donald Trump zou volgens een artikel in de New York Times avondenlang in zijn badjas voor de televisie hangen (geef hem eens ongelijk!). Zelf doet hij het verhaal af als “fake news” en complete onzin. Sterker nog: hij bezit niet eens een badjas! Kort na zijn verweer dook er een oude foto op van de president, gehuld in jawel, een comfortabel uitziende witte badjas. Waarom hij hierover zou liegen is ons een raadsel. Het dragen van een badjas is niets om te verzwijgen: het maakt de Amerikaanse president juist veel hipper!

MTV Europe Badjas Awards?

De Britse zangeres Rita Ora droeg vorig jaar een wel heel opvallende outfit naar de uitreiking van de MTV Europe Music Awards: de sexy zangeres schreed namelijk over de rode loper in een lange, witte badjas. Daaronder droeg ze een set hoge hakken waar je u tegen zegt. Ze maakte de look af met juwelen ter waarde van 7,8 miljoen dollar. Eerlijk is eerlijk: Rita Ora zag eruit als een sprookje. Maar goed, welke vrouw zou dat niet doen in een witte badjas?

Burgemeester Badjas

In 2016 sprak de burgemeester van het Limburgse plaatsje Beek haar volgers op Facebook toe in een witte badjas. Dat deed D66-burgemeester Christine van Basten-Boddin door een filmpje op haar Facebookpagina te plaatsen. Gedurende het hele filmpje draagt de burgemeester een heerlijke witte badjas. Ze nodigde de inwoners van Beek uit voor een nieuwjaarsreceptie in een plaatselijk theater. In het filmpje is ook te zien hoe de vrouw een eitje bakt in haar badjas. Daar kunnen de andere burgemeesters van Nederland nog wat van leren!

Gezellig dat je er bent!