Badstof, wat is dat nou precies?

05-10-2018 15:21

Er wordt wel eens gezegd dat een badjas een soort kruising tussen een comfortabel kledingstuk en een handdoek is. Van alle beschikbare badjassen geldt dat het meest voor een badstof badjas. En dat is ook niet zo gek. Badstof is namelijk ook het materiaal waar handdoeken van gemaakt worden en is daarom ook uitstekend geschikt om jou af te drogen als je uit bad of uit de douche komt. Maar wat is badstof nu eigenlijk precies? En waarom is juist badstof zo geschikt om je mee af te drogen? Daar willen je we hier graag wat meer over vertellen.

Wat is het verschil tussen badstof en katoen?

Wat is het verschil tussen badstof en katoen?

Eigenlijk is er geen verschil tussen badstof en katoen. Badstof is namelijk katoen. Het is alleen op een bepaalde manier geweven, zodat er lussen in de stof ontstaan en de stof dus wat ruwer wordt. Op zich is het ook mogelijk om andere materialen dan katoen te gebruiken om badstof te maken. Maar als je er helemaal zeker van wilt zijn dat badstof genoeg vocht op kan nemen, moet er wel een stof voor gebruikt worden die van zichzelf vocht op kan nemen. Katoen is hier ideaal voor. Daarom worden badjassen en handdoeken, maar bijvoorbeeld ook washandjes en vaatdoeken meestal van katoen gemaakt.

Waarom word je zo droog van badstof?

Waarom word je zo droog van badstof?

Dat je zo droog wordt van badstof heeft met de lussen die in de stof zitten te maken. Hoe langer die lussen zijn, hoe meer oppervlak er is om het vocht te absorberen. Combineer je dit met een absorberende grondstof als katoen, dan heb je een stof die perfect is om jezelf mee af te drogen. Daar komt nog bij dat katoen lekker zacht is. Dit maakt een badjas niet alleen ideaal voor het afdrogen, maar ook heerlijk comfortabel om op je belangrijkste relaxmomenten te dragen.

Een badstof badjas of een fleece badjas?

Een badstof badjas of een fleece badjas?

Veel mensen stellen ons de vraag welke badjas ze het beste kunnen kopen: een badstof badjas of een fleece badjas? Eigenlijk hangt dat helemaal van jouw voorkeur af. Beide stoffen zijn lekker zacht. Fleece is daarnaast veel lichter en heel goed in het vasthouden van warmte en zorgt er daarom op koude dagen voor dat je het lekker warm hebt. Daar staat wel tegenover dat fleece geen water absorbeert. Voor vlak na het douchen of als sauna badjas is fleece dus niet geschikt, want dan kan een fleece badjas klam en plakkerig aanvoelen op je lichaam.

Welke badjas is de beste voor jou?

Welke badjas is de beste voor jou?

Nu we jou de voordelen van een badstof badjas hebben uitgelegd, hoef jij alleen nog maar te beslissen welke badjas het beste past bij hoe jij hem wilt gebruiken. Een badstof badjas om lekker relaxed droog te worden na het douchen? Of een warme fleece badjas die meer als een soort dekentje aanvoelt? Aan jou de keuze! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om van allebei de soorten een badjas te bestellen, zodat je op ieder mogelijk relaxmoment dat eraan gaat komen voorbereid bent!

Wij hebben in ieder geval alle badjassen in de aanbieding: dames badjassen, heren badjassen, kinderbadjassen maar ook unisex badjassen en plus-size badjassen.