Badjassen van bamboe katoen: the next best thing

05-07-2018 13:50

Badjassen van bamboe katoen zijn hip. Bamboe katoen is namelijk het volgende beste ding. En dat is niet voor niets. Het materiaal is duurzaam, dus wanneer je een badjas van bamboe katoen koopt ben je lief voor het klimaat. Daarnaast is bamboe katoen huidvriendelijk en hypoallergeen, dus zelfs geschikt voor de gevoelige huid of probleemhuid. Als kers op de taart is deze stof ook nog ‘ns extreem zacht. Zie jij nog redenen om géén badjas van bamboe katoen te kopen?

Lief voor het milieu

Koop je een badjas van bamboe katoen, dan ben je lief voor het milieu. Bamboe heeft namelijk alleen zonlicht en regenwater nodig om te groeien. Er komen geen pesticiden of andere enge, chemische meststoffen aan te pas. Bamboe produceert meer zuurstof dan bomen en absorbeert ook meer broeikasgas. Bovendien groeit bamboe na het kappen gewoon weer aan, en snel ook! Badjassen van bamboe katoen zijn dus absoluut niet belastend voor onze aardkloot. Hoef je je daar in ieder geval niet schuldig over te voelen!

Geschikt voor elk huidtype

Badjassen van bamboe katoen zijn geschikt voor ieder huidtype. Doordat het antibacterieel en hypoallergeen is, voelt dit materiaal zelfs lekker aan op de meest gevoelige huid. Bamboevezels zijn bovendien extreem zacht. Draag je producten van bamboe katoen? Dan ervaar je het ultieme draagcomfort. Ook mensen met een huidaandoening als psoriasis, acne of eczeem hebben baat bij een badjas van bamboe katoen. Bamboe katoen heeft een positief effect op elke huid.

Geen arbeidsuitbuiting

Aan het planten en oogsten van bamboe komt geen arbeidsuitbuiting of kinderarbeid te pas. Het kost niet veel arbeidsuren om een bamboeplantage op te zetten. Bovendien is het herbeplanten van bamboe niet nodig: nieuwe bamboescheuten lopen uit het wortelstelsel uit. Bamboe groeit zo snel, dat er meerdere keren per jaar geoogst kan worden. Op deze manier is er dus een constante toevoer aan bamboe. Dat is weer een zorg minder wanneer je een badjas van bamboe katoen koopt!

Bamboe past zich makkelijk aan

Badjassen van bamboe katoen hebben de coole eigenschap zich aan te passen aan de omstandigheden. Is het koud? Dan houdt een badjas van bamboe katoen je lichaam heerlijk warm. Maar bij warm weer voelt een badjas van bamboe katoen juist luchtig aan op de huid. Bamboe is namelijk ademend en biedt de nodige ventilatie bij hitte. Een badjas van bamboe is dus gedurende het hele jaar te dragen!

Bamboe katoen beschermt tegen UV stralen

Met je badjas van bamboe katoen kun je gerust een paar uur in het zonnetje liggen met een goed boek. Het materiaal beschermt namelijk uitstekend tegen schadelijke ultraviolette straling. Vergeet dan natuurlijk niet je gezicht en de onbedekte delen van je lichaam in te smeren met een goede zonnebrandcrème!

Zoals je leest kent het dragen van badjassen van bamboe katoen vele voordelen. Ook zijn deze badjassen voor iedereen geschikt. Ben je nieuwsgierig geworden naar onze badjassen van bamboe katoen? In onze online webwinkel vind je de leukste exemplaren voor een scherp prijsje!

Gezellig dat je er bent!

Bamboe badjas Sport

€ 69,95

€ 49,95

Bamboe badjas heren grijs

€ 89,95

€ 64,95

Bamboe badjas wit

€ 89,95

€ 69,95