Badjassen in lichte kleuren

Badjassen lichte kleuren

Aan welke kleur denk jij als ik het woord ‘badjas’ zeg? Wit, waarschijnlijk. Bij Badjasparadijs laten we echter graag zien dat dat niet de enige optie is. Naast wit zijn er nog heel veel andere badjassen in lichte kleuren. Daar ga ik het vandaag over hebben!

Kimono badstof katoen – wit

  1. Kimono badstof katoen – wit
    Kimono badstof katoen – wit
    € 47,95

Wit is altijd populair

Oké, ik begin toch even bij wit, omdat het zo’n populaire badjaskleur is.  Badjassen worden vaak gedragen in hotels en bij spa’s, waar badjassen verhuurd worden. Ik snap wel dat wit een populaire kleur is, omdat het een heel neutrale is voor kleding. Wit ziet er ook heel schoon uit. Het is dus niet zo gek dat veel van zulke bedrijven kiezen voor witte badjassen .

Nog een voordeel van wit: de meeste logo’s zijn ontworpen om op wit papier geprint te kunnen worden, dus als je een badjas met logo wilt laten maken, dan weet je zeker dat het er op een witte badjas goed uitziet. Toch zie je witte badjassen niet alleen in hotels en sauna’s. Veel mensen vinden het zelf een rustgevende kleur, die goed past bij de momenten waarop ze een badjas willen dragen.

Rebelle damesbadjas fleece fluffy – kort model

Pastelkleuren zien er zo schattig uit!

Maar goed, wit is dus zeker niet de enige optie die je hebt als je een badjas in een lichte kleur wilt kopen. We hebben bijvoorbeeld ook heel veel badjassen in pastelkleuren. Vooral lichtblauw en lichtroze kom je heel veel tegen in onze catalogus, maar ook lichtgroen hebben we regelmatig in huis. Zulke badjassen hebben vaak een heel schattige uitstraling.

Daarnaast zijn er nog lichte kleuren die niet per se pastel zijn. Lichtgrijs, zand en taupe worden veel gebruikt voor badjassen. Dit zijn mooie, neutrale kleuren die goed mee kunnen naar, bijvoorbeeld, de sauna. Veel mensen willen een badjas in een lichte kleur, omdat die rustig voor het oog zijn. Meestal draag je je badjas toch als je lekker wilt ontspannen, nietwaar?

Korte grijze sterren damesbadjas

  1. Korte grijze sterren damesbadjas
    Favoriet
    Korte grijze sterren damesbadjas
    Normale prijs € 59,95 Speciale prijs € 39,95

Voordelen van een badjas in een lichte kleur

Goed, ik heb hierboven eigenlijk al een paar grote voordelen van lichte kleuren genoemd. Een lichte kleur kan rustig en neutraal zijn en dus perfect zijn als badjas om in te ontspannen. Veel pastelkleuren worden schattig gevonden en zijn daarom ook erg populair – zeker voor  kinderbadjassen en damesbadjassen .

Een ander voordeel van een lichte kleur is dat het een goede ondergrond is voor patroontjes. Veel badjassen met een patroontje zijn wit, lichtroze, lichtblauw of grijs. Andere kleuren steken daar mooi bij af!

Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex

  1. Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex
    Premium kwaliteit
    Van Dyck badjas denim biologisch katoen - unisex
    Normale prijs € 119,95 Speciale prijs € 69,95

Herenbadjassen in lichte kleuren

Tussen de  herenbadjassen kom je best wat lichte kleuren tegen. Zeker voor saunabadjassen zijn kleuren als wit, grijsblauw en lichtgrijs populair. Het merk  Cawö maakt bijvoorbeeld badjassen met een lichte denimkleur. Deze hebben een mooie, rustige look, maar zien er toch net even wat interessanter uit dan een basic saunabadjas .

Ben je op zoek naar een lichtgekleurde  ochtendjas voor heren? Dat kan natuurlijk ook! Ons huismerk  Relax Company heeft bijvoorbeeld mooie  fleece badjassen in lichte kleuren zoals zand en lichtgrijs. Voor een wat opvallender model kun je kijken naar de kokosnoot-badjas van het merk Crazy Comfort!

Kinderbadjas hondenpootjes

Lichte kleuren voor kinderen

Lichtroze is natuurlijk altijd een populaire kleur bij jonge meiden (en bij volwassen dames vaak ook nog, haha). Bij de kinderbadjassen kom je dus genoeg lichtroze badjassen tegen, met en zonder patroontjes. Zo is er bijvoorbeeld een superleuke perzikkleurige badjas met zwarte hondenpootjes erop, maar ook een simpele lichtroze fleece  badjas met rits en capuchon.

Als er lichtroze kinderbadjassen zijn, dan moeten er ook lichtblauwe zijn, toch? Die hebben we natuurlijk ook! Wat denk je van een leuke lichtblauwe kinderbadjas met een patroon van golfjes en krabben? Of een met witte wolkjes erop? Oh, nog een leuke badjas om even te noemen: onze lichtgrijze kinderbadjas met plaatjes van teckels erop. Die is echt super schattig!

Rebelle damesbadjas sterren

  1. Rebelle damesbadjas sterren
    Cadeau TIP!
    Rebelle damesbadjas sterren
    € 44,99

De mooiste lichte damesbadjassen

Ook bij de damesbadjassen kun je kiezen voor heel veel verschillende stijlen en lichte kleuren. Zelfs als je al weet dat je bijvoorbeeld een witte badjas wilt, is er alsnog veel verschil tussen een pluizige fleece badjas, of een korte satijnen kimono . Een witte badjas met patroon die mij telkens in het oog springt, is de fleece badjas met sterren van het merk Rebelle.

Een kleur die ik volgens mij nog helemaal niet genoemd heb, is geel. Om de een of andere reden wordt geel niet zo veel voor badjassen gebruikt, maar het stijlvolle merk Pastunette heeft wel een mooie gele badjas in ons assortiment. Deze is kort en gemaakt van dun katoen. Ideaal om bijvoorbeeld mee te nemen naar de sauna, of op vakantie.

Satijnen kimono dames – wit

  1. satijnen kimono dames wit
    Satijnen kimono dames – wit
    € 32,95

Is een badjas in een lichte kleur iets voor jou?

Lichte badjassen kunnen dus supermooi zijn en heel veel verschillende stijlen hebben. Ze zijn meestal wat rustiger voor je ogen dan felle kleuren, of zijn juist de perfecte ondergrond voor een opvallend patroon. Een effen badjas in een lichte kleur geeft al snel dat klassieke sauna-gevoel, waardoor zo’n badjas het ideale kledingstuk is om lekker in te ontspannen.

Natuurlijk hebben lichte badjassen – vooral als ze geen patroontje hebben – één groot nadeel: als je een vlek hebt dan zie je die meteen heel goed, haha. Dus ik zou niet aanraden om je splinternieuwe, witte badjas aan te trekken als je met de kinderen spaghetti bolognese eet, of van plan bent te gaan rollen in pas gemaaid gras. Op de meeste andere badjasmomenten is een lichte badjas altijd een goede optie.

Groetjes!

SAS