Kan ik in mijn badjas het vuilnis buiten zetten?

18-04-2019 12:27

Veel badjasliefhebbers vragen zich af of er badjasetiquette zijn. En zo ja: welke zijn dit dan precies? Kun je bijvoorbeeld tuinieren in een badjas? Of het vuilnis buiten zetten in badjas? Ja, dit soort vragen houdt de gemoederen flink bezig. We gaan er graag dieper op in. Na het lezen van deze blog weet jij precies waar je je wel en niet kunt vertonen in je mooie badjas en wat de ongeschreven regels zijn!

Het materiaal van de badjas

Grofweg gezegd zijn er badjassen in twee categorieën: de badjas voor thuisgebruik, en de badjas voor buitenshuis. Met een badjas voor thuisgebruik bedoelen we een warme, fleece badjas waar je je heerlijk in kunt wikkelen als je thuis op de bank een filmpje kijkt. Een badjas die ook buitenshuis gedragen kan worden is meestal geheel of voor het grootste deel gemaakt van katoen. Deze badjas kan natuurlijk gewoon thuis worden gedragen, maar is ook uiterst geschikt om mee te nemen naar de sauna. Door het hoge absorptiegehalte van het materiaal én de luchtdoorlatendheid van de stof is een katoenen badjas daarvoor heel geschikt.

Maar je kunt een katoenen badjas voor buitenshuis ook dragen op het strand, aan de rand van het zwembad of in je hotel wanneer je op vakantie bent. We zien ook niet zelden terug dat mensen het fijn vinden om dergelijke badjassen op de camping te dragen, hoewel daar ook gewoon exemplaren van fleece gedragen worden. En dat brengt ons direct op het volgende punt: wanneer je in een badjas het vuilnis buiten wilt zetten of wilt tuinieren, kan dat in zowel een badjas van fleece als een badjas van katoen. Welke badjas je op dat moment binnenshuis draagt, kun je ook dragen tijdens deze activiteiten.

Maar is dat niet not done?

Nee, dat is niet not done. Kijk, het hangt er natuurlijk heel erg van af hoe jouw badjas eruitziet. Een satijnen niemendalletje draag je waarschijnlijk liever niet wanneer je de grijze kliko naar de straatkant zeult. Een goed dichtgeslagen badjas met rits kan echter weer prima. Ook een te korte badjas kun je beter niet dragen tijdens het tuinieren. Tijdens deze activiteit moet je waarschijnlijk zo nu en dan voorover bukken, en je wilt je buren vanzelfsprekend niet trakteren op een blik op je ondergoed. Heeft je badjas knielengte of is hij nog langer? Dan kun je hem gerust dragen tijdens het tuinieren. Of wanneer je het huisvuil buiten zet.

Op zoek naar een badjas waarin je je eventjes buiten kunt vertonen? Die koop je snel en eenvoudig in onze webwinkel. Als je buiten gezien wordt in je badjas, zorg er dan ook altijd voor dat het exemplaar er schoon uitziet en niet verwassen oogt. Door je badjas op de juiste temperatuur te wassen en te drogen houd je het exemplaar langdurig mooi en kleurvast. Zorg ook te allen tijde dat je badjas goed dichtgeknoopt is wanneer je deze buitenshuis draagt. We wensen je alvast heel veel plezier met het uitzoeken van een nieuwe badjas!