Badjas in bad?

26-10-2018 09:23

Badjassen zijn heerlijke kledingstukken voor bijna elk ontspannen moment. Je kunt ze dragen na het douchen, na een bad of tijdens een lekker dagje in de sauna. Dat zijn niet alleen de meest ontspannen momenten, maar ook de momenten waarop je je zelf lekker schoon voelt. De vraag is dan ook eigenlijk: jij bent wel schoon, maar hoe schoon is je badjas? Hoe vaak doe jij je badjas in bad?

Een schone badjas op een schoon lichaam

Een schone badjas op een schoon lichaam

Als we eens eerlijk zijn tegenover onszelf, moet waarschijnlijk bijna iedereen toegeven dat zijn of haar badjas te weinig in de wasmachine gaat. Zeker als je je badjas vooral gebruikt als ochtendjas, zal hij niet vaak schoongemaakt worden. En na het douchen, ach, dan is je lichaam toch schoon? Dus hoe vies zal die badjas dan worden? Toch is het wel iets om over na te denken. De satirische nieuwssite De Speld had bijvoorbeeld een artikel over een man die zijn badjas 540 dagen niet gewassen had en toch vrolijk aantrok na het douchen. Daar gaan je nekharen wel een beetje van overeind staan.

badjas wassen na sauna bezoek

Hoe vaak je je badjas moet wassen, ligt er natuurlijk aan hoe vaak je hem draagt en wanneer. Na een dagje zwembad of sauna ruikt je badjas waarschijnlijk iets teveel naar chloor of zweet en is het logisch om hem direct in de wasmachine te doen. Een badjas die vooral als ochtendjas gebruikt wordt, zal nog wel eens vergeten worden, maar ook deze zal na een tijdje minder fris gaan ruiken. Afhankelijk van hoe vaak je hem draagt, is het toch wel handig om hem elke week of elke twee weken even te wassen.

Waarom wel of niet je badjas wassen?

Waarom wel of niet je badjas wassen?

Je badjas wassen heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Niet alleen wordt hij schoner en voorkom je daarmee dat je eigen lichaam direct na het douchen of badderen weer vies wordt, hij gaat er ook nog eens lekker van ruiken. Een badjas is al ontspannend, maar een badjas die ruikt naar je favoriete wasverzachter is natuurlijk helemaal een verademing. Daarnaast wordt een badjas vaak ook nog zachter, als je hem net hebt gewassen. De haartjes gaan namelijk wat meer omhoog staan en voelen dus lekkerder aan op je huid.

Tweede badjas kopen

Maar waarom wassen mensen hun badjas dan zo weinig? De belangrijkste reden is waarschijnlijk dat veel mensen maar één badjas hebben. Als die dan in de was zit, en je hebt net je ideale ochtendjas-momentje, dan kan dat natuurlijk niet doorgaan. De oplossing is eigenlijk vrij simpel: was je badjas gewoon op momenten waarvan je zeker weet dat je hem de volgende dag niet nodig hebt. Als dat soort dagen niet bestaan, omdat je je badjas zo graag draagt, is er natuurlijk nog een veel leukere oplossing: een tweede badjas kopen, zodat je ze kunt afwisselen. Zo heb je dubbel zo veel genot en zijn je badjassen altijd lekker schoon, zacht en ruiken ze heerlijk.