5 tips voor een ultieme kerst

07-12-2018 13:20

Kerst: het meest sfeervolle familiefeest van het jaar! Het draait om gezellig samenzijn, echter leggen we de lat vaak nogal hoog als het gaat om het voorbereiden van dé perfecte kerst. Nou, maak je geen illusie: deze bestaat volgens ons niet. De perfectie zit ‘m in de liefdevolle inzet om je familie een warme dag te bezorgen, als je immers dit jaar aan de beurt bent om uit te pakken. En met de voorbereidingen als het gaat om het shoppen van díe te gekke outfit, de online zoektocht naar een origineel én luxe diner en het bedenken van originele cadeautjes ben je er nog niet hoor! Wij helpen je bij badjasparadijs wel een beetje op weg om perfectie na te streven met de kerst. De meest belangrijke tip kunnen we nu al vrijgeven: tref de voorbereidingen op zo’n manier dat je zelf ook geniet op deze dagen. Jij bent namelijk net zo belangrijk en verdient het om ook te genieten!

1. Bedenk een schoonmoeder complot met je partner of overige familieleden

1. Bedenk een schoonmoeder complot met je partner of overige familieleden

Je zult nu wel denken: een complot? Ja, een complot. Schoonmoeders, met name schoonmoeders die alleenstaand zijn, kunnen zich nogal eens opdringen tijdens de kerst. Communiceer duidelijk dat je kerst met de familie viert op één van de twee dagen, dus niet twee. Zorg dat jij of je partner je schoonmoeder ophaalt onder het mom ‘dan kan jij ook lekker een wijntje nemen’. Stel dat jij je schoonmoeder om half 14.30 uur ophaalt, kan de BOB van de familie je schoonmoeder ook gewoon weer om 22.30 uur naar huis brengen. Zo heb je simpel geregeld dat ze niet te lang blijft hangen en je ook nog een wijntje toe kan doen met jouw partner en de leuke cadeau’s kan bewonderen. Handig he! Gooi je schoonmoeder uit het raam tralalalaala…..dat is iets te grof, dus deze tip lijkt ons veel waardevoller!

2. Bereid je luxe diner goed voor

2. Bereid je luxe diner goed voor

Voor de keukenprinsen & prinsessen onder ons is het een feestje om zich te verdiepen in heerlijke recepturen. Een diner bestaat natuurlijk uit meerdere gerechten. Het is verstandig om 1 gerecht te kiezen wat je ter plekke bereidt. Neem bijvoorbeeld het voorgerecht: stel dat je vooraf vis wilt serveren en als hoofdgerecht vlees. Zorg dan dat je 1 van de 2 gerechten praktisch klaar hebt en van het andere gerecht enkel de ‘mise en place’ (gesneden ingrediënten).  Op deze manier kan je even kokkerellen wat natuurlijk leuk is om te doen voor vele, maar op deze manier kan je ook nog heerlijk tafelen en tijd doorbrengen met je familie!

3. Bespaar geld in de kerstperiode

3. Bespaar geld in de kerstperiode

De decembermaand is een kostbare maand en als we kunnen besparen zonder dat ten koste gaat van jouw kerstbeleving moet je dit natuurlijk altijd doen. Het is een bekende tip, maar wordt blijkt toch ieder jaar door vele over het hoofd gezien. In deze hectische tijden is rustig je boodschappenlijst samenstellen en de aanbiedingen checken vaak een vergeten actie. Toch adviseren wij wel om circa twee weken van te voren jouw kerstmenu al samen te stellen, wellicht is eend of konijn wel net in de reclame. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet.

4. Eindelijk kerst – féést – maar ga niet té vroeg op de dag van God los

4. Eindelijk kerst – féést – maar ga niet té vroeg op de dag van God los

Vele werkende mensen onder ons kunnen echt uitkijken naar het Kerstfeest en de bijbehorende vrije dagen of weken die er meestal op volgen. Laat de champagne maar komen is dan de attitude , voornamelijk als je gast bent i.p.v. dat het bij jouw thuis gevierd wordt. Omdat je uitkijkt naar een heerlijk, gezellig familiediner hijs je je in je mooiste outfit, luchtje op en gáán! Als je binnenkomt en dan wordt aangegaapt door een mooie fles champie zeg je nietsvermoedend: lekker, doe maar een glaasje! Echter is het nog maar 15.00 uur en is de verwachting dat jullie pas 19.00 uur gaan tafelen. Om te voorkomen dat je lallend aan de dinertafel zit van je gewaardeerde familielid en de eend lollig de naam van Donald Duck geeft….. drink in het begin van de dag met mate om nog heerlijk te kunnen genieten van heerlijke gerechten. Immers zijn deze met liefde klaar gemaakt.

5. Zorg dat je op de dag zelf goed uitgerust bent

5. Zorg dat je op de dag zelf goed uitgerust bent

Kerst is gezellig. De winkels en de straten zijn vaak allemaal in kerstsferen: overal prachtige kerstversiersels. Als je door de straat loopt en naar binnen gluurt zie je vaak al mensen in een warme badjas bij de openhaard of bij de kerstboom. Op de Kerstdagen zelf wil je natuurlijk óp en tóp genieten van de behaaglijkheid en het samen zijn met je familie. Als tip 1, 2, 3 en 4 zijn nageleefd rest er eigenlijk nog maar 1 tip. Zorg dat je alles goed plant en zelf uitgerust bent op deze sfeervolle feestdagen. Als je uitgeput en opgebrand bent van Ad hoc ren – en vliegwerk wordt niemand blij en jijzelf al helemaal niet. Maak een goede planning en zorg dat je 24 december einde van de dag alles in huis en klaar hebt. Neem de dag voor kerst een lekker maskertje, omhul je in je fleece badjas en ga op tijd naar bed.

Met deze tips is een geslaagde Kerst gegarandeerd! Shop in onze mooie webwinkel jouw badjas cadeau .

Badjasparadijs.nl wenst iedereen een gelukkige, gezonde & energierijke kerst toe.